Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη πτήση της ιστορίας του!


Η μεγαλύτερη πτήση της ιστορίας του!
Οι… «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» το έβαλαν σκοπό να γίνουν Κυπελλούχοι! Ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη πήρε γλυκιά ισοπαλία 0-0 στο Βόλο από τον Ολυμπιακό Βόλου, υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ του 2-1 του πρώτου αγώνα και στέλνουν το Περιστέρι στον τελικό της 30ης Απριλίου! Ένταση μετά το τέλος του αγώνα και διαπληκτισμοί του προέδρου των γηπεδούχων, Αχιλλέα Μπέου και ορισμένων οπαδών της ομάδας που του επιθέτηκαν φραστικά, διαμαρτυρόμενοι για την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη.

Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικού συλλόγου στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.

Πιο εύκολα από ότι ίσως θα περίμεναν οι παίκτες του Ατρομήτου ήρθε η πρόκριση, αφού οι Βολιώτες -παρά τις υποσχέσεις για «τεσσάρα»- ήταν ακίνδυνοι και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε φάσεις για γκολ. Εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο οι Περιστεριώτες, κέρδισαν το κέντρο με τους πολύ καλούς Νεμπεγλέρα και Σφακιανάκη, ενώ έχασαν και την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Αναστασάκος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ένα όνειρο ζωής για τους ανθρώπους της ομάδας που στις 30 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη σημερινή μέρα τη δεύτερη σπουδαιότερη στην ιστορία του συλλόγου, με προϋποθέση βέβαια ότι θα κάμψουν την αντίσταση όποιου «Δικεφάλου» βρουν μπροστά τους…



Θυμάστε το πρώτο ματς με τους παίκτες των δύο ομάδων κατά διαστήματα να… ροπιάζουν και να δίνουν σούπερ ρυθμό (κατά διαστήματα) στο ματς; Ε, λοιπόν καμία σχέση. Ο Γιώργος Δώνης εμπιστεύτηκε το κλασικό 4-3-3 σε μια ακόμη πιο σφιχτή εκδοχή του. Η τριπλέτα των Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο και Σφακιανάκη είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ παράλληλα κάθε φορά ένας εξ αυτών έμενε ελεύθερος και είχε τη δυνατότητα να δίνει βοήθεια στα άκρα, όταν είτε ο Μπρέσκα, είτε ο Μόνχε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κλήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και στα πρώτα 45 λεπτά έμεινε μετεξεταστέος, καθώς ο μόνος που φάνηκε να μπορεί να απειλήσει ήταν ο Σανκαρέ στα στημένα, αλλά ακόμη κι έτσι, για κλασική ευκαιρία ούτε λόγος. Φυσικά, ούτε ο Ατρόμητος έκανε τίποτα σπουδαίο (με εξαίρεση ένα σουτ του Καμαρά), αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι οι Περιστεριώτες δεν έκαναν και… σκοπό της ζωής τους την επίθεση, αφού τους αρκούσε να υπερασπιστούν το υπέρ τους 2-1 του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, απλά… επιδεινώθηκε. Στην αρχή παραλίγο να μας ξεγελάσει η ευκαιρία του Σανκαρέ (ναι, από στημένη φάση ήρθε κι αυτή…), σύντομα όμως επανήλθαμε στη βαρετή, αλλά και ευχάριστη για τον Ατρόμητο, νωχελικότητα του αγώνα.

Καθώς το ματς πλησίαζε στο τέλος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πετύχουν το ένα γκολ που θα τους έστελνε στον τελικό, όμως οι Περιστεριώτες ήταν εκείνοι που έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Ο Αναστασάκος, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο γήπεδο, έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σφακιανάκη, όμως αντί για δίχτυα, βρήκε δοκάρι.

Το γκολ δεν ήρθε για τον Ατρόμητο, αλλά ήρθε κάτι ακόμη σπουδαιότερο: η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και μια μέρα σαν αυτή, θα ήταν άδικο να ξεχωρίσει κανείς κάποιους παίκτες και να κάνει λόγο για διακριθέντες, αν και εδώ που τα λέμε, πολλοί θα μιλήσουν για προσωπική δικαίωση του Γιώργου Δώνη ως προπονητή αλλά και του αρχηγού της ομάδας, Κώστα Νεμπεγλέρα.

Μετά το τέλος του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και ορισμένων οπαδών, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά για την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη. Ο κ. Μπέος ανέβηκε στην κερκίδα και τους αποκάλεσε "αχάριστους", ενώ άλλοι φίλοι του συλλόγου πήραν το μέρος του, τονίζοντας ότι με την ομάδα που αυτός δημιούργησε, διαφημίζεται η πόλη του Βόλου. Στη συνέχεια χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων μέχρι να αποχωρήσουν τα περίπου 500 άτομα με τα οποία δημιουργήθηκε η ένταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου