Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Με τρέλα άλλο ένα!


...
...
Ο Παναθηναϊκός με 23000 κόσμο στο πλευρό του, υπέταξε τη Μπαρτσελόνα (76-74) και θέλει μια ακόμη νίκη για να έχει την ευκαιρία να σηκώσει με τρέλα άλλο ένα τρόπαιο! Στο 2-1 η σειρά, match ball την Πέμπτη!
Έπειτα το 1-1 στη Bαρκελώνη, οι «πράσινοι» ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και μετά το 2-1, αφού η Μπαρτσελόνα αποχώρησε ξανά με σκυμμένο κεφάλι, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ των 20.000... τρελαμένων, που έμειναν στο τέλος να φωνάζουν «στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το έκτο για παρέα»! Έσπασαν καρδιές στο κλειστό, αλλά μόνο αυτή των Καταλανών βρίσκεται με τεχνητή υποστήριξη!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε με πεντάδα... α λα Palau Blaugrana, αλλά γρήγορα άλλαξε σχεδόν όλα τα πρόσωπα. Με τους κλασικούς πενταδάτους σαφώς κι ο Παναθηναϊκός έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης άφησε στην άκρη το σκοράρισμα κι έδωσε γρήγορα δύο ασίστ, η μία στον Κώστα Τσαρτσαρή για τρίποντο κι η δεύτερη στον Μάικ Μπατίστ για (νέο) κάρφωμα, με το 11-4 του 4' να προϊδεάζει για κάτι εξαιρετικό. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι... Μπαρτσελόνα και δεν άργησε να αντιδράσει.

Τα άστοχα τρίποντα των Σάτο, Διαμαντίδη και Νίκολας της έδωσαν τη δυνατότητα να πλησιάσει στο σκορ και με τον Άλαν Άντερσον να «εκτελεί» με 5 μαζεμένες πόντους (συν 1/2 βολές του Έραζεμ Λόρμπεκ) μείωσε σε 11-10 στο 8'. Δεν άργησε, μάλιστα, χάρη στον Τέρενς Μόρις, που μπορεί να παίζει και μακριά από το καλάθι, να προσπεράσει κιόλας (16-19 στο 13').

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν άφηνε διαδρόμους, το «τριφύλλι» δεν μπoρούσε να φτάσει μέχρι το καλάθι, παρά την ενέργεια του Ντρου Νίκολας, το παιχνίδι από απόσταση έμοιαζε να είναι η καλύτερη λύση. Φώτσης και Διαμαντίδης πήραν τις προσπάθειες πίσω από τα 6,75μ. και δεν έχασαν (31-26 στο 19'). Αν δεν υπήρχαν και τρίποντα των «μπλαουγκράνα»...

Ο Γιάκα Λάκοβιτς με ένα δικό του έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο 33-29, ενώ με την επανέναρξη της αναμέτρησης ο καθόλου συνεπής πίσω από την περιφέρεια Ρίκι Ρούμπιο έβαλε δύο συνεχόμενα, ο Άλαν Άντερσον τα έκανε τρία και πριν καταλάβει κανείς τι έγινε το προβάδισμα άλλαξε χέρια (37-38 στο 22'). Οι παίκτες του «Ζοτς» βρήκαν εγκαίρως λύσεις κοντά στο καλάθι, ο πόιντ γκαρντ της Μπάρτσα όλως παραδόξως ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, αλλά κάπου εκεί ήρθε η ώρα του «μπόμπερ» Νίκολας με 5 συνεχόμενους πόντους να στείλει την ομάδα του στο +6 (49-43 στο 26').

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξεφύγει ακόμη περισσότερα, αλλά σπαταλούσε διαρκώς τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. Αρχικά ο «Μήτσος» έκανε 1/2 βολές στην τεχνική ποινή του... θεατρίνου «Λα Μπόμπα», ο Νίκολας είδε τη μπάλα να τον «πουλάει» αμέσως μετά και το κακό τρίτωσε με «γκολ»-φάουλ του Φραν Βάσκεθ (52-48 στο 29'). Ευτυχώς ο Ρομέιν Σάτο έδειξε σημάδια αφύπνισης και με τρίποντο από τη γωνία βοήθησε η διαφορά να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα για το βαθμό δυσκολίας των Καταλανών (55-49 στο 30').

Το ριμπάουντ συνέχισε να δίνει λύσεις, αλλά το ίδιο έκαναν και τα τρίποντα για τη Μπαρτσελόνα. Όσα δεν έβαλε στη Βαρκελώνη άρχισε να βάζει εδώ. Δύο ο Μόρις, ένα ο Λάκοβιτς, ένα κι ο... σεληνιασμένος Ρούμπιο και... Χ (61-61 στο 34')! Ένα λάθος του Καλάθη χαράμισε ακόμη μία «πράσινη» επίθεση κι ο Τζο Ινγκλές στον αιφνιδιασμό άγχωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ (61-63 στο 34').
Και... ξαφνικά Σάτο!!! Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ δε δίστασε από τα 7,5μ. και δίπλα στις συνεχόμενες βολές του Διαμαντίδη «κόλλησε» ένα τεράστιο τρίποντο για το 70-65 στο -2'32''! Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σάτο και μία λάθος πάσα του αρχηγού των «πράσινων» ξανάκαναν θρίλερ το ματς (70-69 στο -1'47'').

Η μπάλα ήταν ηλίου φαεινότερο πως θα πήγαινε στον Διαμαντίδη, εκείνος έκανε το 72-69 στο -1'35'' και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μπατίστ. Κόψιμο στον Ναβάρο, ουρανοκατέβατο κλέψιμο λίγο αργότερα κι ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «σκοτώσει» τους Καταλανούς. Ο Φώτσης δεν την αξιοποίησε, αφού σούταρε από τα 9 μέτρα κι ενώ είχε ακόμη 4'', ο Σάτο δεν την αξιοποίησε και... θρίλερ ξανά. Οι 2/2 βολές του Διαμαντίδη στα -13,4'' κράτησαν ζωντανή τη Μπαρτσελόνα, αφού δεν ήθελε περισσότερα από ένα τρίποντο, όμως, έπειτα από πολλά χέρια και πιεστική άμυνα η μπάλα κατέληξε στον Άντερσον. Εκείνος δεν βγήκε έξω για το τρίποντο και με lay up (74-73) άφησε 4'' στον Παναθηναϊκό. Γρήγορο φάουλ, 2/2 βολές Διαμαντίδη και τέλος, παρότι του φάουλ του Νίκολας (στον Λάκοβιτς στα -2'') κράτησε για λίγο ακόμα τον κόσμο όρθιο....

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου