Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Θάνου:"Δεν θυμάμαι πως έγινε το τροχαίο"

Επτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να καταθέσει η Κατερίνα Θάνου τι έγινε σε εκείνο το τροχαίο ατύχημα της 12ης Αυγούστου του 2004 που έφερε την ίδια και τον Κώστα Κεντέρη στους θαλάμους του ΚΑΤ, αλλά κατά τη δευτεριάτικη (28/03) απολογία της... δεν θυμόταν.

Για περίπου μια ώρα βρέθηκε ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, αλλά το τι πραγματικά συνέβη μια ημέρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων δεν το μάθαμε.
Όπως τόνισε στην απολογία της, εκείνο το απόγευμα βρισκόταν σπίτι της μαζί με τον Κώστα Κεντέρη και ετοιμάζονταν να μεταβούν στον Άγιο Κοσμά για ένα χαλάρωμα. Η είδηση όμως ότι κρύβονταν, την οποία αναπαρήγαγαν όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, προκάλεσε εκνευρισμό στον Κώστα Κεντέρη, ο οποίος αποφάσισε να πάρει τη μηχανή του και να πάει στο Ολυμπιακό Χωριό.
Η ίδια τον ακολούθησε και στη συνέχεια συνέβη το τροχαίο για το οποίο δεν θυμάται πως έγινε παρά μόνο πως ένας περαστικός οδηγός τους πήρε με το αυτοκίνητό του για να τους πάει στο Χωριό. Κατά την διαδρομή ο Κεντέρη αισθάνθηκε ζαλάδα για να καταλήξουν εν τέλει στο νοσοκομείο.
Μάλιστα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε ότι ο συναθλητής της τηλεφώνησε στο Χρήστο Τζέκο προκειμένου να τον ενημερώσει προκαλώντας την ένσταση του προέδρου του δικαστηρίου που υποστήριξε ότι σύμφωνα με την κατάθεση του αρχιπροπονητή ο περαστικός που τους μετέφερε είχε ειδοποιήσει τον Τζέκο.
Η Θάνου αναρωτήθηκε γιατί η ΔΟΕ δεν έδωσε παράταση προκειμένου να δώσουν δείγμα, όπως έκανε με άλλους αθλητές , με τον Χρήστο Τζέκο να παρεμβαίνει προκειμένου να καταθέσει και νέα έγγραφα που όπως ισχυρίστηκε αποδεικνύουν παρατυπίες της ΔΟΕ σχετικά με τις διαπιστεύσεις των δυο αθλητών.
Αρκετές τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν την Κατερίνα Θάνου κατά την αποχώρησή της από τη δικαστική αίθουσα, ωστόσο η ίδια αρκέστηκε να δηλώσει: "Επτά χρόνια περίμενα να καταθέσω και να πω τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν. Περιμένω από τους δικαστές να λάβουν υπόψιν τους τα νέα στοιχεία που έδωσα και να βγάλουν δίκαιη απόφαση".
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ ο Κώστας Κεντέρης θα απολογηθεί μέσω του δικηγόρου του, αφού εξακολουθεί να απουσιάζει στο εξωτερικό για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου