Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σαν να μην έγινε…


Σαν να μην έγινε…

Λίγος κόσμος, λίγες φάσεις, κανένα γκολ! Ήδη πέρασε στην ιστορία το φιλικό της εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Πολωνία (0-0) με τον Σάντος να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Mε τους Ιταλούς η... μάχη για το πλεονέκτημα!
Η Ελλάδα έμεινε στις δάφνες της επιτυχίας στη Βαλέτα και στο φιλικό με την Πολωνία ουσιαστικά δεν… μπήκε ποτέ στο ματς (0-0). Και όμως υπήρχε ενδιαφέρον για νίκη, αφού αν τα κατάφερνε θα έπαιρνε πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ. Τίποτα όμως δεν τελείωσε, αφού όλα θα κριθούν στο φιλικό με τους Ιταλούς στο Τορόντο το καλοκαίρι. Την δόξα της βραδιάς πήρε ο Ζεβλάκοφ, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στο τελευταίο ματς με την Εθνική Πολωνίας.

Έτσι έπαιξε
Πολλά νέα πρόσωπα από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κράτησε μόλις τρεις παίκτες σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στην Μάλτα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην άμυνα, ο Γιώργος Καραγκούνης στη μεσαία γραμμής και ο Σαμαράς στην επίθεση ήταν αυτή που διατηρήθηκαν στην ενδεκάδα κόντρα στην Πολωνία. Από κει και πέρα στο σύστημα 4-3-3, ο Χαλκιάς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα στα δεξιά, Λαγός στα αριστερά, Μόρας, Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Καραγκούνης, Κονέ, Καφές, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Φετφατζίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Μήτρογλου (στην κορυφή).

Μόνο όταν πίεσε…
Φιλικό… δοκιμών για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος με την άνεση από τη νίκη στη Βαλέτα άλλαξε οχτώ πρόσωπα. Το πρώτο 20λεπτο πάντως είχε μόνο τους Πολωνούς να αντιμετωπίζουν το ματς ως ένα επίσημο φιλικό, και τους Έλληνες διεθνείς να αδυνατούν να βρουν ρυθμό και φυσικά να απειλήσουν. Λάθη στη μεσαία γραμμή και ευκαιρίες στους Πολωνούς να βγουν μπροστά, αλλά τόσο ο Πέτσκο όσο και ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι. Στον αντίποδα, η Εθνική είχε την πρώτη της καλή επίσκεψη στο 23’ με τον Κονέ να «σερβίρει» στον Σαμαρά, όμως το σουτ του τελευταίου να κοντράρει. Μετά το 25λεπτο η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Καφέ, Καραγκούνη και Κονέ να δίνουν ώθηση.

Βέβαια, τα λάθη δεν έλειψαν και από ένα…πούλημα της μπάλας από τον Κονέ στο 32’ λίγο έλειψε να έρθει το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το καλό πλασέ του Πέτσκο δεν βρήκε στόχο. Κάπου εκεί η Ελλάδα άρχισε να πιέζει ψηλά, η Πολωνία έκανε λάθη και στο 42’ ο Μήτρογλου έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Εθνική πίεσε και μέχρι το τέλος είχε δυο ακόμα καλές επισκέψεις, αλλά τόσο ο φορ του Πανιωνίου όσο και ο Καφές δεν απείλησαν.

Αντίο στο…62’!

Αλλαγές δεν έγιναν με το… καλημέρα, με τους Πολωνούς να μπαίνουν ορεξάτοι, με τον Πέτσκο όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαγού, πέρασε και τον Βύντρα όμως ο Χαλκιάς του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Χωρίς ρυθμό το ματς, με τους Πολωνούς πιο κινητικούς και την Ελλάδα σε ρόλο θεατή, αφού αδυνατούσε να απειλήσει. 
Μπορεί η ομάδα του Σάντος να μην έδινε αφορμή για χειροκρότημα, ωστόσο στο 62’ το «Καραϊσκάκη» αποθέωσε έναν πρώην «ερυθρόλευκο» τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αντικαταστάθηκε στο 62’ δίνοντας έτσι τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στην Εθνική Πολωνίας, οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, και ο «Ζέβλα» είπε «αντίο» σε μια έδρα που έζησε πολλές επιτυχίες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σάντος αναγκάστηκε σε αλλαγές, πέρασε Νίνη, Λυμπερόπουλο, Κατσουράνη μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1, ωστόσο η Ελλάδα… γιατρειά δεν είδε. Η Εθνική δεν βρήκε ρυθμό, οι Πολωνοί διατήρησαν τον έλεγχο και ούτε οι Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης (είχε πίσω του τον Λυμπερόπουλο) κατάφεραν να ενισχύσουν να απειλήσουν! Αντίθετα, ο Παπαδόπουλος κατάφερνε να αναχαιτίζει όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων, με άξιο συμπαραστάτη τον Μόρα.

Βέβαια, η Εθνική ακόμα και σε μια άσχημη βραδιά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως ο Βύντρα στο 93’ έχασε την ευκαιρία να δώσει το… πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ παίρνει… τιμητικά τον τίτλο του κορυφαίου της βραδιάς, αφού το σημερινό φιλικό ήταν και το τελευταίο με την Εθνική του. Καλύτερο φινάλε δεν περίμενε, έκανε ένα μεγάλο ματς, αλλά και αποθεώθηκε στο γήπεδο όπου γνώρισε  τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου