Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στο χείλος του γκρεμού…



Στο χείλος του γκρεμού…
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-72 από την Σιένα στην Τοσκάνη στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και με το σε βάρος του 2-1 στην σειρά καλείται να δώσει έναν «τελικό» την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο ώστε να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του.


Τα πολλά προβλήματα στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά και τα λάθη, ήταν τα βασικά στοιχεία που… έριξαν στο καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι μέχρι και την τρίτη περίοδο έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Δεν είχαν υπολογίσει όμως στον Μάρκο Γιάριτς (24 π) που μαζί με τον Λαβρίνοβιτς και τον Καουκένας «χτύπησαν» σε καίριο σημείο τις αδυναμίες των Πειραιωτών.

Το ματς:

Στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην σειρά με τη Σιένα βρέθηκε ο Τεόντοσιτς. Με καλές προϋποθέσεις αλλά άστοχες οι επιλογές και των δύο ομάδων στο ξεκίνημα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τους ψηλούς στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί άφηναν τα σουτ στον Παπανικολάου και αυτός του τιμωρούσε με 2/2. Η Σιένα δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει και πέρασε και μπροστά με 11-10, εκμεταλλευόμενοι κάποιες κακές επιθετικές επιλογές των «ερυθρόλευκων». Ένα μικρό 4-0 δια χειρός Γιάριτς, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στη Σιένα (18-14) λίγο πριν το φινάλε της περιόδου για να φτάσουμε στο 21-14 υπέρ των Ιταλών.

Τα εφτά λάθη του Ολυμπιακού μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου, του είχαν κοστίσει, ωστόσο με Παπαλουκά, Σπανούλη και Νεστέροβιτς στην πεντάδα μείωσε σε 23-20. Ο Γιάριτς συνέχισε όμως το… βιολί και με 11 πόντους έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να κάνουν πολλά λάθη και να χάνουν κατοχές ωστόσο με καλή δουλειά από τον Έρτσεγκ μείωσαν σε 29-26. Το τρίποντο του Χαλπερίν έφερε το ματς στα ίσια 31-31, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι δύο βολές του Σπανούλη έδωσαν προβάδισμα στην ελληνική ομάδα αλλά οι δύο βολές του Ζήση και το εύστοχο σουτ του Καουκένας στην εκπνοή έκαναν το 39-37.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστράτευσε και τον Νίλσεν που μπήκε ζεστός και σκόραρε για τρεις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα για να κάνει το 40-39. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το ματς παρέμενε αμφίρροπο. Ο Ολυμπιακός έκανε σωστά την δουλειά του αλλά η Σιένα είχε απαντήσεις και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λαβρίνοβιτς και Καουκένας έφυγε με εφτά πόντους διαφορά. Το 14/14 βολές ήταν ένα στοιχείο που κράταγε στο ματς τους Πειραιώτες. Όμως τα λάθη σε άμυνα και επίθεση συνεχίστηκαν και η Σιένα έφτασε στο 55-46 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Γιάριτς συνέχισε να «πυροβολεί» και ο Ολυμπιακός να κάνει λάθη με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να προηγηθούν με σκορ 60-50.Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά ούτε στο 4ο δεκάλεπτο. Δεν μπόρεσε να διορθώσει τα προβλήματά του (λάθη και αμυντικό ριμπάουντ) και έτσι όταν η Σιένα άρχισε να ευστοχεί ακόμα και με μακρινά σουτ, η διαφορά άνοιγε ολοένα και περισσότερο. Το τελικό 81-72 έδωσε στους Ιταλούς το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά και δυσκόλεψε πολύ το έργο των «ερυθρολεύκων» για την πρόκριση στο Final-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου