Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η «Αντιγόνη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Όπερα σε σύνθεση Θεόδωρου Στάθη

Για πρώτη φορά η βασίλισσα των τραγωδιών «Αντιγόνη» ανεβαίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως μια νέα όπερα σε σύνθεση Θεόδωρου Στάθη, με την ευγενική χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Παραμένοντας πάντα πιστό στον κοινωνικό του ρόλο, το ΤΤ συμμετέχει ως χορηγός σε μια μοναδική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά 70.000 γευμάτων για υποσιτισμένα παιδιά, μέσω των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η μοναδική παράσταση τελεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού με τη συμμετοχή της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και διοργανώνεται από την εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ίμερος».

Ο Θεόδωρος Στάθης, χρησιμοποιώντας ως όχημα τις αξίες που πρεσβεύει η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή, καθώς παραμένει διαχρονική και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο πολυβραβευμένος Νεοϋορκέζος, Lee Breuer, ενώ πρωταγωνιστούν η Νίνα Λοτσάρη (σοπράνο) στο ρόλο της Αντιγόνης, ο Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος) στο ρόλο του Κρέοντα, ο Δημήτρης Καβράκος (μπάσος) στο ρόλο του Τειρεσία, η Ελένη Δάβου, (μεσόφωνος) στο ρόλο της Ισμήνης, ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος (τενόρος) στο ρόλο του Αίμωνα και ο Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) στο ρόλο του Φύλακα, Αγγελιοφόρου & Εξάγγελου.

Η Όπερα «Αντιγόνη» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου