Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το πριμ του Ολυμπιακού στον ΠΑΟ!


Διαβάστε στη νέα στήλη  «Σαν σήμερα» για το δώρο που έδωσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής στους παίκτες του Παναθηναϊκού και γιατί εκείνοι το αρνήθηκαν.

1971 Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Γουλανδρής προσφέρει στους παίκτες του Παναθηναϊκού 225.000 δρχ. ως δώρο για την πρόκρισή τους επί της Έβερτον στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο γνωστός εφοπλιστής είχε συναντήσει λίγες μέρες μετά τυχαία τους παίκτες της ομάδας του «τριφυλλιού» σε γνωστό κέντρο της Αθήνας όπου διασκέδαζαν την μεγάλη επιτυχία και είχε πει χαρακτηριστικά:...


«Όταν ήρθα εδώ, ήρθα να εκτελέσω τις υποσχέσεις μου. Ήλπιζα ότι θα δω και τον Ομάρ Σαρίφ, που έχω καλέσει. Θα έρθει σε λίγο, μου υποσχέθηκε. Θέλω να δω και τους Καραβήμο και Δομάζο. Υποσχέθηκα πέντε χιλιάδες δολάρια του Φούσκα. Έτσι τον λέω εγώ. Σας δίνω πέντε χιλιάδες δολάρια. Λοιπόν είχα πάει στο ματς. Έζησα στιγμές πολύ καλύτερες από ότι ανέμενα. Δείξατε στους Εγγλέζους τι θα πει ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ και ο Δέδες είχαμε προβλέψει και το σκορ»
Ωστόσο η προσφορά δεν θα γίνει δεκτή λόγω της «ανάρμοστης» συμπεριφοράς του «ερυθρόλευκου» παράγοντα στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι δύο ημέρες πριν στο Καραϊσκάκη. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι» έγραφε  : «Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιρισταί του Παναθηναϊκού Α.Ο. επιστρέφουν αμφοτέρας τας επιταγάς, αίτινες εδόθησαν υπό του γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού κ. Ν. Γουλανδρή, επί τη προκρισει του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, λόγω της ύπ’ αυτού επιδειχθείσης αναρμόστου συμπεριφοράς κατά την διάρκειαν του αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακός της 28ης τρέχοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου