Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

“Το γρηγορότερο ολοκληρωμένο ποδήλατο επιδόσεων στον κόσμο”





Οι συνεργασίες ανάμεσα σε κατασκευαστές διαφορετικών πραγμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο...
για τη βιομηχανία αυτοκινήτων, ποδηλάτων ή για οποιαδήποτε βιομηχανία, κατ’ ουσία.

Βάζοντας τα μυαλά τους να δουλέψουν μαζί, οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά νέα και ενδιαφέροντα έργα μηχανικής ιδιοφυΐας, αν και το αποτέλεσμα, στην περίπτωση αυτή, είναι σχεδόν πάντα τρομακτικά ακριβό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν λάβετε υπόψη ότι συνεργάτες είναι ο πασίγνωστος κατασκευαστής ποδηλάτων Specialized και η φημισμένη εταιρία σχεδιασμού (και όχι μόνο) αυτοκινήτων McLaren, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το τελικό προϊόν θα σας κοστίσει κάνα δυο ευρώ παραπάνω από τον ανταγωνισμό.

Μαζί δημιούργησαν το S-Works + McLaren Venge για να καταρρίψει ρεκόρ και μάλιστα το αποκαλούν “το γρηγορότερο ολοκληρωμένο ποδήλατο επιδόσεων στον κόσμο”.

Ο σκελετός από ανθρακονήματα σταματάει τη ζυγαριά κάτω από το ένα κιλό - 950 γραμμάρια για την ακρίβεια. Όταν προσθέσετε και τη σέλα, το πηδάλιο και τα λοιπά παρελκόμενα, το βάρος φτάνει στα μόλις 2.041 γραμμάρια.

Η κλειδαριά του ποδηλάτου μου μόνη της ζυγίζει πάνω από 2.041 γραμμάρια!



Ο σκελετός είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένος και τα διάφορα συρματόσχοινα και σωλήνες περνάνε εσωτερικά, ώστε όταν φορέσετε την εφαρμοστή ποδηλατική στολή σας και το κράνος σταγόνα, ο αέρας να μην καταλάβει ότι περάσατε.

Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο για περίπου 5.700 ευρώ (ΒΥΟ wheels).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου