Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Νέα απίστευτη πρόκληση των Τούρκων – Θέλουν βραχονησίδα δίπλα στη Σαμοθράκη!


Το όνομα της βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο, επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα λόγω μιας ουσίας που... μυρίζει πετρέλαιο

 

Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ!
Έτσι ... φυσικό και επόμενο ήταν να έρθει και η σειρά αυτής της βραχονησίδας να μπει στο μάτι των Τούρκων. Αυτή τη φορά δεν ακολούθησαν την τακτική των κανονιοφόρων, αλλά των ψαράδικων. Ως συνήθως στην περιοχή εμφανίστηκαν τρια αλιευτικά τα οποία φρόντισαν να μπουν μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας προκαλώντας την αντίδραση του Λιμενικού.
Αυτό περίμεναν φαίνεται οι Τούρκοι που αμέσως κινήθηκαν για να ... γκριζάρουν και αυτή την περιοχή
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η Τουρκία κατήγγειλε... παρενόχληση των τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η “παρενόχληση” δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.
Με λίγα λόγια απ' άκρου σ' άκρο στο Αιγαίο η Τουρκία δημιουργεί αμφισβητήσιμα σημεία ώστε να μπορεί να εγείρει αξιώσεις στο μέλλον και η Αθήνα αντιδρά με πολιτική... κατευνασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου