Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στον τελικό ο «θρύλος»


Στον τελικό ο «θρύλος»
Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 σετ του Παναθηναϊκού μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ. Καθοριστική η παρουσία των Ντεσπέιν και Τζούριτς στο τέλος, που γύρισαν το ματς.

Οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο σετ 25-20, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν κατακτώντας τα δύο επόμενα (25-21, 25-22). Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη είχαν όμως τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν (25-17), αλλά κανένα τρόπο για να σταματήσουν τα φαρμακερά σέρβις του Ντεσπέιν και τον επιθετικό οίστρο του Τζούριτς, που γύρισαν το σκορ στο τάι μπρέικ, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 19-17!


Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη παρουσία (κυρίως) παιδιών και των συνοδών τους, έντονες αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις προκάλεσε η παρουσία του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή!

Σφιχτά ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολυμπιακού ξέφυγε με 5-3. Η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα 7-7 και με πόντο από τον Εστράδα πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7). Οι «πράσινοι» με ένα σερί 3-0 πήραν και πάλι το προβάδισμα (8-10). Στο 12-14 ο Γιάννης Καλμαζίδης αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ, όμως ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ήταν εκείνος μπροστά στη δεύτερη υποχρεωτική διακοπή με σκορ 13-16. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν λύσεις, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη μέγιστη διαφορά με έξι πόντους (17-23). Το πρώτο σετ πήγε στους «πρασίνους» με σκορ 20-25. Πολλά τα λάθη για τον Ολυμπιακό (13), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ως «όπλο» του το μπλοκ, με το οποίο «έσπασε» αρκετές επιθέσεις.

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Παναθηναϊκός από το πρώτο σετ, προηγήθηκε στο δεύτερο με 4-0, για να λάβει την απάντηση από τον Ολυμπιακό, ο οποίος μείωσε στον πόντο (4-3). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και το 7-7, όπου το άστοχο σερβίς του Φιλίποφ έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να πάνε εκείνη πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη πήραν προβάδισμα δύο πόντων χάρη στον πρώτο άσο της αναμέτρησης από τον Γιορντάνοφ (7-9), με τους Πειραιώτες να φέρνουν το ματς στα ίσα (11-11) και με καρφί του Τζόυριτς να περνούν μπροστά με 14-13. Το άστοχο καρφί του Μηνούδη έκανε το σκορ 17-16, ενώ χάρη στους άσους του Ντεσπέιν, ο Ολυμπιακός πήρε «αέρα» δύο πόντων 19-17. Με διαδοχικούς πόντους από Ανδρεάδη και Φράγκο, το σκορ πήγε στο 21-17 και εκεί φάνηκε να τελειώνουν όλα. Πράγμα που έγινε και με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν τα σετ σε 1-1 παίρνοντας το δεύτερο με σκορ 25-21.

Στο τρίτο σετ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να ξεκινήσει εντυπωσιακά (5-0). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν κάνοντας το σκορ 5-2, ενώ εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «ερυθρολεύκων» με ένα επιμέρους σκορ 1-3, μείωσαν στον πόντο (6-5). Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ και αποδείχτηκε πως έπιασε τόπο, αφού η ομάδα του έκανε σερί 3-0 και έφτασε με 8-5 στην πρώτη υποχρεωτική διακοπή. Οι Πειραιώτες συντηρούσαν το +3 μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13), ενώ το πλασέ του Ανδρεάδη έκανε το 17-13. Ο Ολυμπιακός συντηρούσε αυτό το +4 μέχρι και το 21-17, όμως οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Γιορντάνοφ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (21-21). Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι και το 22-22, αλλά ο Τζούριτς με πόντο, το διπλό μπλοκ στον Λάππα και το λάθος του Ψάρρα διαμόρφωσαν το τελικό 25-22, υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Το τέταρτο σετ βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο σκορ μέχρι και το 2-2, καθώς μετά ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να πάρει «αέρα» δύο πόντων (4-2). Προβάδισμα, που το αύξησε, όταν έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (5-8). Το λάθος του Ολυμπιακού με τον Ντεσπέιν έκανε το 6-10, όμως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 3-0 (9-10), υποχρεώνοντας τον Στέλιο Καζάζη να πάρει τάιμ άουτ. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση και με ένα δικό του σερί έκανε το 9-13. Ο Τζούριτς μειώνει κερδίζοντας μπλοκ άουτ, ωστόσο ένα νέο σερί από τον Παναθηναϊκό εκτόξευσε τη διαφορά στο +7 (10-17). Εκεί οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, γι’ αυτό ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στους τέσσερις (15-19), με τον Στέλιο Καζάζη να καλεί τάιμ άουτ. Αυτό έκοψε εντελώς το ρυθμό που είχαν οι γηπεδούχοι και με ένα επιμέρους σκορ 2-6, ο Παναθηναϊκός έκανε το 25-22.

Ακριβώς ίδιο το ξεκίνημα στο τάι-μπρέικ, όπως και στο τέταρτο σετ, με τις δύο ομάδες να είναι στο 2-2 και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-4. Η διαφορά, όμως, είναι ότι οι «πράσινοι» διεύρυναν το προβάδισμά τους και πήγαν το σκορ στο 2-6. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πήγε το σκορ στο 4-6, όμως στην αλλαγή τερέν πήγαν οι φιλοξενούμενοι προηγούμενοι με σκορ 5-8. Οι «πράσινοι» προηγούταν με 8-11, ωστόσο οι Πειραιώτες χάρη σε έναν εκπληκτικό Ντεσπέιν από τη γραμμή του σέρβις έκαναν το 11-11. Από εκεί και πέρα το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το καρφί του Τζούριτς που έκανε το 18-17 και έστειλε τον Ντεσπέιν να σερβίρει. Το τελικό 19-17 έμμελλε να το διαμορφώσε ο Κουβανός με άσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου