Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος (;) στην ταλαιπωρία των πολιτών

Στους δρόμους τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ύστερα από ένα τριήμερο μεγάλης ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, μετά και την αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, η επόμενη κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί είναι την Παρασκευή, με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, τα τρόλεϊ 11.00-15.00 και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο να ακινητοποιείται για 4 ώρες από τις 12 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής, που σε ορισμένα μέσα, όπως τα λεωφορεία, φτάνει και το 40%.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προανήγγειλε σήμερα νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να καταβάλλουν διόδια ή να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική αντίληψη» τη συμπεριφορά του τζαμπατζή.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Ρέππας άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει, μέσω επαναδιαπραγμάτευσης, τη μείωση των διοδίων στα τμήμα που είναι υπό κατασκευή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν νοείται να μην καταβάλλεται το αντίτιμο για τη χρήση αυτοκινητόδρομων όπου έχουν παραδοθεί μεγάλα τμήματα.

Δεν μεταβάλλουμε την άποψη για την ανοδική αγορά, ωστόσο εκτιμούμε ότι πλησιάζει η ώρα μιας ικανοποιητικής κατοχύρωσης των 'πλούσιων' κερδών από το ράλι που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και το οποίο μετράει αποδόσεις 22%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου