Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα “δεν πληρώνει” κανείς – Ανοίγουν τις μπάρες σε όλη την Ελλάδα



- Από τις τρεις το μεσημέρι ανοίγουν τις μπάρες από Θεσσαλονίκη μέχρι Πελοπόννησο- Οι μπάρες θα σηκωθούν και στην Αττική Οδό - Την ίδια στιγμή έχουν ασκηθεί διώξεις και στέλνονται πρόστιμα από τις εταιρείες
Παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από κοινοπραξίες, την απόφαση της Αρχής Δεδομένων να δίνει στοιχεία πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια (προς άσκηση πιθανών διώξεων) και τις βολές Ρέππα για τους “τζαμπατζήδες”, οι κινήσεις πολιτών ανεβάζουν τις μπάρες για δεύτερη φορά το χρόνο σε όλη την Ελλάδα.


Η κινητοποίηση ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις τρεις το μεσημέρι. Σήμερα ευελπιστούν να σηκώσουν τις μπάρες σε 13 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα και στους οκτώ σταθμούς της Αττικής Οδού.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε εννέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων της ΒΑ Αττικής από την κοινοπραξία Νέα Οδός. Οι κατηγορίες αφορούν συκοφαντική δυσφήμιση, φθορά ξένης περιουσίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία. Αφορούν τις κινητοποιήσεις στα διόδια Αφιδνών πριν έναν χρόνο.

Παράλληλα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε πριν από μερικές ημέρες ότι μπορούν να δίνονται στις εταιρείες δεδομένα – αριθμό κυκλοφορίας - για πολίτες που σηκώνουν τις μπάρες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες διώξεις και πρόστιμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η παραχωρησιούχος εταιρειά Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., έκανε γνωστό ότι θα στείλει 300 διαταγές πληρωμής σε πολίτες που δεν πλήρωσαν διόδια με βάση τα στοιχεία από τις πινακίδες. Το πρόστιμο θα είναι 20πλάσιο του διοδίου.

Το "Δεν πληρώνω" κινητοποιείται στα σημεία:

- Μάλγαρα Θεσσαλονίκης 
- Πολύμυλος (Εγνατία Οδός)
- Λεπτοκαρυά Πιερίας
- Μακρυχώρι Λάρισας
- Μοσχοχώρι Μαγνησίας
- Πελασγία Φθιώτιδας
- Θήβα
- Αφίδνες
- Ζευγολατιό Κορινθίας
- Σπαθοβούνι
- Νεστάνη
- Ασέα
- Γέφυρα Ρίου

Και στην Αττική Οδό:

- στην Ελευσίνα 
- Μεταμόρφωση
- Φυλής
- Δημοκρατίας
- Κηφισίας
- Κατεχάκη
- Κύμης
- Μαρκόπουλο

    1 σχόλιο:

    1. οι δημοι γιατι γαμωτο πληρωνουν?το ειδα στα διοδια αφιδνων[αποριματοφορα]

      ΑπάντησηΔιαγραφή