Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται “εισπρακτικές” εταιρείες και στην εφορία!

Είδαν ότι το κράτος δεν... μπορεί και είπαν να αναθέσουν την είσπραξη των φόρων σε ιδιώτες! Αν και ακόμη υπάρχουν συνταγματικά κολλήματα
η Κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” σχεδιάζει εντός της επόμενη εβδομάδας να φέρει ρύθμιση με την οποία θα ανατίθεται σε εταιρείες-συμβούλους τμήμα της είσπραξης των φόρων.

Οι ιδιώτες θα αναλάβουν την παρακολούθηση της είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο,, φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τους σχετικούς ελέγχους σε μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλά εισοδήματα. Ό,τι δεν έχει καταφέρει δηλαδή η Κυβέρνηση με τους “μεγαλοκαρχαρίες” θα αναλάβουν να το κάνουν ιδιώτες.

Το θέμα είναι όμως ότι σε ότι έχει να κάνει με τους δημόσιους υπάλληλους, αυτοί δεν είναι δυνατό να αναφέρονται σε ιδιώτη και έτσι μελετάτε η φόρμουλα ιδιώτης και δημόσιος ... φοροεισπράκτορας να είναι ισότιμοι και να έχουν “από κοινού συνεργασία”.

Οι ιδιώτες θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία των φορολογουμένων προκειμένου να κάνουν τις διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ θα μπορεί να δώσει και “υπεργολαβίες” του έργου, είτε σε άλλες εταιρείες, είτε σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου