Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Oι 180moires στο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ"

Το 180moires βρέθηκε στην παράσταση "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" και κατέγραψε τι ακριβώς διαδραματίζεται στη σκηνή. Μη ξεχνάτε, μιλάμε για θέατρο...
"Tαξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" λοιπόν, κι ας δούμε τι ακριβώς ισχύει με τη  θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην κάθοδο 2500 οπαδών του ΠΑΟΚ στο "Καραισκάκης", όπου συμμετείχαν δυο νεαρές (Μυρτώ Αλικάκη-Ειρήνη Στρατηγοπούλου) που

 το έσκασαν από την κλινική,  προτίμησαν όμως να μείνουν στο Σταθμό Λαρίσης, για να συναντήσουν Έλληνα πόπ τραγουδιστή (τον Σάκη) από τον οποίο η μικρότερη είχε ζητήσει με επιστολή της ραντεβού.
Ντυμένες στα μαύρα , με κασκόλ και πανό του ΠΑΟΚ, σχολιάζουν τον διαιτητή Καζναφέρη και αναθεματίζουν παίκτες του Ολυμπιακού, όπως τον Ανατολάκη (σου δίνει το πόδι στο χέρι, να τον χτυπήσει σαράντα πυρετός, να μείνει στο κρεβάτι δέκα μέρες), ενώ αναφέρουν ότι ο Βασάρας και ο Κολίνα δεν φοβούνται από έδρες.

Συνεχίζουν με τις υπαρξιακές ανησυχίες τους, τον τρόπο διαβίωσης τους, το σιδηροδρομικό ταξίδι  τους από τη Θεσσαλονίκη και ξαφνικά ακούγεται από το ραδιόφωνο ότι ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Γιασεμή.

Σε αυτό το σημείο η "μικρή" τραγουδάει "Ολυμπικ, Ολυμπικ, Ολυμπιακέ , ομάδα ομαδάρα σας, γ.. τον Πειραιά σας"  και  η μεγάλη της κλείνει το στόμα επειδή "εδώ βρίσκονται παντού Ολυμπιακοί. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι απο κάτω".


 

Ο ΑΕΚτζής που ντύνεται... Ολυμπιακός!

Επανέρχονται στον ποπ τραγουδιστή και στα προβλήματα τους, έως ότου εμφανίζεται ένας κύριος (Αργύρης Μπακιρτζής) με κασκόλ του Ολυμπιακού, τρομάζουν οι κοπέλες, αλλά τις καθησυχάζει "δεν είμαι Ολυμπιακός" και συνεχίζει χιουμοριστικά μεταξύ σοβαρού και αστείου "φέρω όμως τα σήματα αυτής της ομάδας γιατί τα μίση αναζωπυρώθηκαν. Στίφη Πειραιωτών έχουν αποκλείσει τις εξόδους των σταθμών Βικτωρίας  και Αττικής και δέρνουν αδιακρίτως τους αθώους επιβάτες των συρμών. Διότι μεταξύ των αθώων επιβατών των συρμών  πιθανόν να έχουν παρεισφρήσει και ΠΑΟΚτζήδες"

Η "μεγάλη" συμπληρώνει "Κόκκινοι δολοφόνοι"

Ο κύριος δηλώνει ότι βρίσκεται σε όλες τις διαδηλώσεις και τις φασαρίες από τότε που πέθανε η γυναίκα του, γιατί μέχρι τότε η Καιτούλα φοβόταν να κυκλοφορήσει στο δρόμο και τώρα βγάζει το άχτι του.  Ταυτόχρονα δηλώνει οπαδός της ΑΕΚ (βγάζει από τη σακούλα κασκόλ και σημαία της "Ένωσης") , αλλά και υποστηρικτής του ΠΑΟΚ, του αδελφού του Βορρά. Απαγγέλλει "Στην Τούμπα της βαμμένης προσφυγιάς/Με την ΕΔΑ της όραμα και φως/Με την ΕΡΕ στο σβέρκο καθισμένη/ Ο εργάτης/ Κάρφωνε/ Στην τσαλαπατημένη του καρδιά/Ένα λαϊκό τραγούδι" και αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που ο Σταύρος Σαράφης έκανε το 1984 το 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ισοπαλία έφερε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό που κέρδισε  το πρωτάθλημα με καλύτερο συντελεστή τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. "Πικρό ποτήρι από αδελφικό χτύπημα".


 

Καστίγιο  και Γιαννάκης Οκκάς

Και προβλέπει: "Ο αδελφός μας οδηγείται σε σφαγή. Από το τεσσαρακοστό όγδοο λεπτό που ισοφαρίσατε σε 1-1, οι παίχτες του Ολυμπιακού άρχισαν να πέφτουν μες στη μεγάλη περιοχή σας χωρίς να τους αγγίζει κανείς. Ο Καστίγιο έχει πέσει ήδη δυο φορές, ο Κωνσταντίνου μια και ο Γιαννάκης Οκκάς τέσσερις".

Η "μεγάλη" απαντά "Οι κοκότες" και ο κύριος συμπληρώνει: "ακριβώς.Να φαντασθείτε πως και ο Ανατολάκης σε νόμιμο τζαρτζάρισμα του Χασιώτη έπεσε στο χόρτο και αμέσως ζήτησε πέναλτι". Η "μεγάλη" επανέρχεται "Ο χασάπης Ανατολάκης".

Ακούγονται ιαχές υπερ του Ολυμπιακού από φιλάθλους που πλησιάζουν, ο κύριος αλλάζει το κίτρινο με το κόκκινο κασκολ και αποχωρεί.

Οι δυο κοπέλλες συνεχίζουν με τα προσωπικά τους, η μια παίρνει μεθαδόνη για να αντιμετωπίσει τους πόνους που έχει, μεσολαβεί ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο με μεγαλοκυρία(Λουκία Πιστιόλα) που πάει στη Χαλκίδα να δε ί(όπως κάθε Σαββατοκύριακο) τον πρωην αρραβωνιαστικό της αδελφής της(οπαδός του Ολυμπιακού), με προφυλακτικά στην τσέπη.


 

Όχι ο Ζαγοράκης, αλλά ο Τζόρτζεβιτς!

Από το ραδιόφωνο ακούγεται ότι φτάνουμε στο ενενηκοστό λεπτό και οι δυο κοπέλες που δεν χάνουν προπόνηση για προπόνηση επαναλαμβάνουν τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά τις  διακόπτουν ζητωκραυγές. Πιστεύουν ότι πέτυχε γκολ ο Ζαγοράκης, αλλά εμφανίζεται ξανά ο κύριος και λέει ότι ο Ζαγοράκης υπέπεσε σε πέναλτι κατά του Γιαννάκη Οκκά, αν και δεν τον άγγιξε Και συμπληρώνει "το πέναλτι εκτέλεσε ο Γιουγκοσλάβος Τζόρτζεβιτς και έκανε το δυο-ένα"

Τα κορίτσια τα βάζουν με τη μοίρα και την αδικία, θυμούνται περιστατικά από προπονήσεις του ΠΑΟΚ, όπου ο Σαλπιγγίδης τις έδωσε ένα σάντουιτς, ο Ζαγοράκης τις προσφώνησε "χελιδόνια" και καταλήγουν ότι τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι τίμια και μπορείς να ακουμπήσεις πάνω τους.

Λίγο αργότερα ο κύριος αναγγέλλει τον ερχομό των οπαδών του ΠΑΟΚ, αγαλιάζει η ψυχή των κοριτσιών, σχολιάζει ότι γιορτάζουν επειδή έχασαν, αλλά κέρδισαν τις ψυχές των Ελλήνων και καταλήγει "στον κραταιό Ολυμπιακό έμεινε αυτό που φώναξε ένας μικρός Μακεδόνας στο γήπεδο "Θρύλε! Φάε μας τον πούλο!"

Εκεί οι δυο κοπέλες τραγουδούν "Ολυμπικ, Ολυμπικ, Ολυμπιακέ, ομάδα , ομαδάρα σας, γ... τον Πειραιά σας και το μ... της μάνα σας".

Τα κορίτσια μεταφέρουν τις ποδοσφαιρικές προσδοκίες και αδικίες στην προσωπική ζωή τους και υπόσχονται ότι δεν ξαναφήσουν τον ΠΑΟΚ, τους παίκτες και  τους οπαδούς για κανένα έρωτα. Συνοδεία κλαρίνου τραγουδούν "το θρακομακεδονικό εμβατήριο του γάμου "Πέτα περήφανε αετέ, κι άνοιξε τα φτερά σου, να σηκωθεί η πέρδικα, να ρθει στην αγκαλιά σου" και προσθέτουν "παοκάρα σ αγαπώ, φέρε μας το κύπελο, στον πύργο τον λευκό" και "το σκάσαμε από την κλινική για του ΠΑΟΚ τη γιορτή"

Και ... Είχε λήξει 5-1!

Αυτά λοιπόν ακούσθηκαν στην περιβόητη παράσταση, μπροστά σε 40 θεατές στη χθεσινοβραδινή παράσταση , με  δυο-τρεις από αυτούς να χειροκροτούν και να σιγοτραγουδούν τα συνθήματα του ΠΑΟΚ.

Τα φώτα χαμηλώνουν και σβήνουν, ο κόσμος χειροκροτεί και ανεβάζει στη σκηνή τρεις φορές τους ηθοποιούς.

Για την ιστορία, ο Σταύρος Τσιώλης , ποιητική αδεία ...λήγει το ματς 2-1, όταν στις 30 Οκτωβρίου 2004 και παρουσία 2500 οπαδών του ΠΑΟΚ στο "Καραισκάκης" , ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 5-1!

ΥΓ: Το έργο, βεβαίως, είναι θεατρικό. Και θέατρο ο καθένας παρακολουθεί με τις δικές του προσλαμβάνουσες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου