Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Ξάνθη φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Guinness φιλοδοξεί να μπει ο Δήμος Ξάνθης φιλοτεχνώντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο, την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Η μορφή της μάσκας, που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η μεγάλη εκδήλωση για την πιστοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ και την είσοδο της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness, θα ολοκληρωθεί με συναυλία των Onirama και την καθιερωμένη βραδινή παρέλαση των πληρωμάτων.

Σήμερα, η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από συναυλίες σύγχρονων και παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, εικαστικές εκθέσεις, αποκριάτικα πάρτι, δράσεις για παιδιά και ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με πολιτιστική και καλλιτεχνική διάσταση που αναλαμβάνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης.

Η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου από το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, με τη μουσική συνοδεία του γνωστού συγκροτήματος Locomondo και θα ολοκληρωθούν  το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς με την αναβίωση του ξανθιώτικου εθίμου, το κάψιμο του «Τζάρου», σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα.

Ωστόσο, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 6 Μαρτίου 2011 και τις πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα τριάντα πληρώματα, αποτελούμενα από περισσότερους από 5.000 καρναβαλιστές που θα ντυθούν στο κλίμα του... ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου