Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Χάκερ παραβίασε το site Έλληνα πρωθυπουργού

 
troktiko    Χάκερ παραβίασε το site Έλληνα πρωθυπουργού
Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη κινδυνεύει να βρεθεί ένας 19χρονος φοιτητής…Γεωπονικής από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος πριν από τρία χρόνια …είχε καταφέρει να «χακέψει» την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.
Ο νεαρός, που τότε ήταν ανήλικος καθότι μόλις 16 ετών, είχε καταφέρει να εισβάλει στην επίσημη ιστοσελίδα «prime minister» του τότε προέδρου της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και να την… μπλοκάρει.


Τότε ο νεαρός είχε εντοπιστεί μετά από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και είχε πει στους αστυνομικούς ότι το έκανε από… απλή περιέργεια. Είχε αποκαλύψει ακόμα ότι είχε καταφέρει να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης με ένα απλό πρόγραμμα που πωλούνταν στο εμπόριο.
Σπάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ο ανήλικος είχε καταφέρει τότε να μπλοκάρει το site και να δημιουργήσει παγκόσμια αίσθηση, αφού η είδηση ότι «χάκεψαν» το site του πρωθυπουργού είχε κάνει τον γύρο της υφηλίου. Τρία χρόνια μετά από εκείνη την πράξη του, ο ανήλικος τότε μαθητής μεγάλωσε και έγινε μεν φοιτητής, ωστόσο κινδυνεύει να κάτσει στο σκαμνί για αυτήν, αφού αναμένεται από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης η έκδοση βουλεύματος, είτε παραπεμπτικού είτε απαλλακτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου