Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μακελειό στην Times Square

Τέσσερις πολίτες της Νέας Υόρκης έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (13/1) και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που βρίσκονταν σε κατάσταση αμόκ και ο οποίος τελικώς συνελήφθη απο αστυνομικές δυνάμεις.

Ο δράστης ο 23χρονος φερόμενος ως Μαξίμ Γκέλμαν συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε σταθμό του μετρό στην Τάιμ Σκουέαρ στην τουριστική καρδιά του Μανχάταν, την ώρα που ετοιμαζόταν να μαχαιρώσει και έναν πέμπτο πολίτη.

Η δράση του νεαρού άνδρα ξεκίνησε 28 ώρες νωρίτερα από το Μπρούκλιν και ειδικά σε περιοχή όπου ζούν κυρίως Ρώσοι μετανάστες. Εκεί, μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατριό του, την πρώην φίλη του και τη μητέρα της.

Στη συνέχεια έκλεψε ένα αυτοκίνητο και κτύπησε θανάσιμα έναν πεζό ενώ τραυμάτισε κι έναν ακόμα.

Ακάθεκτος άφησε το αυτοκίνητο και με το μαχαίρι στα χέρια του επιτέθηκε σε τέσσερις Νεοϋορκέζους εκ των οποίων οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι άλλοι δύο τραυματίες είναι ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου αυτοκινήτου και ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να συλλάβει το δράστη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει τον 23χρονο αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και τα αίτια της επίθεσής του κατά αγνώστων πολιτών της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου