Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τέσσερις νεκροί Έλληνες σε τροχαίο στην Τουρκία

Συνολικά δώδεκα άτομα (εννιά επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής) επέβαιναν στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας «Metro» το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη τις 4.50 το πρωί στη θέση Αχιεβρέν, στο 25ο χιλιόμετρο της οδού Μαλγάρων-Ραιδεστού.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι 'Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης. Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.

Σύμφωνα με τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου.

Επί τόπου μετέβησαν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, καθώς και του Προξενείου Αδριανούπολης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε τα συλληπητήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου στην Τουρκία, ενώ ευχήθηκε στους τραυματίες να γίνουν γρήγορα καλά. Παράλληλα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου