Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εργοτέλης-ΑΕΚ 2-3


Χορταστικό ματς και σημαντικό διπλό της μισής" ΑΕΚ (3-2) στο βροχερό Παγκρήτιο. Μπλάνκο, Μπερνς και Γεωργέας σκόραραν για την Ενωση που πήρε φόρα για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ
Η εικόνα του αγώνα:
Το ρίσκο του Μανόλο Χιμένεθ να αφήσει εκτός ομάδας τις “κολώνες” Λυμπερόπουλο και Δέλλα ελέω ΠΑΟΚ και να παρατάξει μια εντελώς νέα ενδεκάδα στο Παγκρήτιο, δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό μετά από σχεδόν ένα μήνα αποτυχημένων αποτελεσμάτων.


Η ΑΕΚ στηριζόμενη στους δυο πολύ γρήγορους κυνηγούς της, Μπλάνκο και Μπέρνς, αλλά και στον άκρως ουσιαστικό Γκερέιρο, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο βρεγμένο τερέν του γηπέδου του Ηρακλείου και δίκαια πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με το επεισοδιακό γκολ του Αργεντίνου στο 36ο λεπτό.
Είχε προηγηθεί η μεγάλη ευκαιρία του σκόρερ μόλις στο 6ο λεπτό όταν η προσπάθειά του “πνίγηκε“ στα λιμνάζοντα νερά του αγωνιστικού χώρου καθώς και το εξόφθαλμο λάθος του πρώτου βοηθού που σταμάτησε τον Αργεντίνο υποδεικνύοντας τον σε θέση οφ σάιντ στο 30ο λεπτό. Σε όλα αυτά ο Εργοτέλης αντιπαρέθεσε μια πολύ κακή εμφάνιση, ίσως τη χειρότερη στο γήπεδό του, χωρίς κυκλοφορία και ομοιογένεια που δεν μπορούσε να σταματήσει τις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 28ο λεπτό από το σουτ του Μπούντιμιρ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ. Ένα γκολ που ήρθε μόλις στο 49ο λεπτό από νέα ατομική προσπάθεια του Γκερέιρο και το ιδανικό τελείωμα του Νέιθαν Μπέρνς.

Το γκολ επιτεύχθηκε για την ΑΕΚ το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει αφού εννέα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Κωνσταντινέας υπέδειξε πέναλτι στο χέρι του Μανωλά και ταυτόχρονα απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον διεθνή αμυντικό της Ένωσης. Ο Λεάλ έκανε με ιδανική εκτέλεση το 1-2 και ο Εργοτέλης με παίκτη παραπάνω πλέον ξεκινούσε για την ισοφάριση.
Την ίδια στιγμή, ο Χιμένεθ περνούσε πίσω τον Ματέος και έριχνε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπούμπα Ντιόπ καταφέρνοντας να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Μανωλάς.
Η κίνηση του Ισπανού τεχνικού δεν εμπόδισε το Νίκο Καραγεωργίου να διατάξει γενική αντεπίθεση, η οποία ωστόσο που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τους Κρητικούς.
Μάλιστα, αντί να πανηγυρίσουν την ισοφάριση είδαν το Νίκο Γεωργέα να σημειώνει το 1-3 σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών της ΑΕΚ που ξεκίνησε από τους νεοεισελθέντες Μπαχά και Μίτσελ. Οι τίτλοι τέλους της αναμέτρησης έπεσαν με το γκολ που σημείωσε ο Φραγκουλάκης στο 98' από το απευθείας χτύπημα φάουλ όπως είχε κάνει στην αναμέτρηση του 1ου γύρου.

Το κλειδί του αγώνα:
Ο Μανόλο Χιμένεθ στηρίχθηκε στην ταχύτητα των επιθετικών του και δεν έχασε. Μπέρνς και Μπλάνκο αναστάτωσαν πολλές φορές την άμυνα του Εργοτέλη ξεπερνώντας και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου.
Ο MVP:

Ο Ρότζερ Γκερέιρο δεν δημιούργησε μόνο τα δυο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ. Ήταν και ο παίκτης που οργάνωνε όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ σε ένα δύσκολο τερέν.
Ο αδύναμος κρίκος:

Σχεδόν ανύπαρκτη η επιθετική γραμμή του Εργοτέλη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αποτέλεσε εύκολη λεία για τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων Μάριο Μπούντιμιρ κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου