Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Να ξαναγίνουμε οικογένεια»



Η προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή συνάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, έγινε τελικά τη Δευτέρα (28/2), με τον πρόεδρο του Δικέφαλου του Βορρά να βάζει στο τραπέζι όχι μόνο τις οφειλές της διοίκησης, αλλά και το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο Ζαγοράκης είχε αρχικά συζήτηση με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, ενώ στη συνέχεια στα αποδυτήρια έμειναν οι παλιότεροι και εμπειρότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας την κουβέντα τους με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

«Να ξαναγίνουμε οικογένεια»
Ο επικεφαλής της διοίκησης του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε από την αρχή στους ποδοσφαιριστές ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες θα διευθετηθούν, κάτι άλλωστε που είχε τονίσει ήδη από την Παρασκευή.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν συντρέχει λόγος να αλλάξει το υπάρχον χρονοδιάγραμμα πληρωμών, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα θα πληρωθούν και όσοι δεν είχαν πάρει χρήματα την Παρασκευή, δηλαδή οι Έλληνες παίκτες.
Ο Ζαγοράκης συνοδευόταν και από τον τεχνικό διευθυντή, Παντελή Κωνσταντινίδη, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επαναφέρουν στην ομάδα το καλό κλίμα που υπήρχε.
Και, φυσικά, δεν παρέλειψε να τους επισημάνει ότι τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, είναι κομβικά για τη φετινή χρονιά, αφού αν ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση θα έχει κάνει το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του τρόπαιου.
Ολοκληρώνοντας την περίπου πεντάλεπτη τοποθέτησή του προς το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ζήτησε απ’ όποιους παίκτες ήθελαν να μιλήσουν περισσότερο μαζί του να τον ακολουθήσουν σε άλλο χώρο των εγκαταστάσεων της Σουρωτής.
Τον ακολούθησαν οι παλιότεροι και πιο έμπειροι και το θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν κυρίως το κλίμα στην ομάδα, καθώς και η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.
Ο Ζαγοράκης ζήτησε και πάλι να επανέλθει το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε πριν από λίγο καιρό, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός από τους «16» του Europa League, δεν σημαίνει ότι τελείωσαν και οι στόχοι.
Επισήμανε, μάλιστα, ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ανάμεσα στους στόχους είναι και η είσοδος στα play off του πρωταθλήματος και, μάλιστα, με όσο γίνεται καλύτερες προϋποθέσεις.
Αγωνία για Βιεϊρίνια
Στα αγωνιστικά, το πρόβλημα ενόψει του πρώτου ημιτελικού της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ ακούει στο όνομα Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν πήρε μέρος στην προπόνηση, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αισθανόταν στον δικέφαλο και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα ξεκαθαρίσει, μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.
Από εκεί και πέρα, όσοι έπαιξαν κόντρα στην Καβάλα έκαναν αποθεραπεία και αποκατάσταση, ενώ χαλάρωσαν και με ποδοβόλεϊ, ενώ δεν πήρε μέρος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.
Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχαν και οι Χαλκιάς, Βιτόλο, Φωτάκης και Γεωργίου, με τους δύο πρώτους να θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα είναι διαθέσιμοι για τον πρώτο ημιτελικό με τους «κιτρινόμαυρους».
«Οι απείθαρχοι θα πάνε σπίτια τους»
Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η προπόνηση, ο Μάκης Χάβος μίλησε στους παίκτες, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για απειθαρχία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Καβάλα.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να κάνει την... καθιερωμένη τον τελευταίο καιρό αναφορά στα λάθη της διαιτησίας («θα μπορούσαμε στο καλό μας σημείο να έχουμε πάρει ένα πέναλτι και ο αντίπαλός μας να παίζει με δέκα, αλλά την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα την ξέρετε», είπε χαρακτηριστικά) και πρόσθεσε:
«Μέχρι το 30΄είχαμε καλή εικόνα, κάναμε ευκαιρίες, αλλά σε τέτοια παιχνίδια όταν μας δίνεται η ευκαιρία πρέπει να πετυχαίνουμε. Αυτό, όμως, που μας στεναχώρησε όλους είναι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου όλη η ομάδα λειτούργησε απείθαρχα. Αν ξαναδιαπιστώσω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προσπαθούν μόνοι τους να πάρουν το παιχνίδι, την επόμενη ημέρα θα είναι σπίτια τους».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι «εξακολουθώ να έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, έχουμε έναν αγώνα την Τετάρτη που ξέρετε τη σημασία του και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί για να αλλάξουμε την εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου