Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αρης-Παναθηναϊκός 74-70


Επαιξε σαν Αρης


Την ικανοποίηση της νίκης επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού ένιωσε ο παθιασμένος Αρης που επικράτησε με 74-70 των πράσινων στη ρεβάνς του ημιτελικολύ του Κυπέλλου. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς πάντως πήρε την πρόκριση στον τελικό με το +29 του πρώτου αγώνα.
Ετσι κρίθηκε
  Το κίνητρο σ' αυτό το παιχνίδι, μετά τη μεγάλη διαφορά με την οποία κρίθηκε το πρώτο παιχνίδι, το είχαν σαφώς οι παίκτες του Αρη. Να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και τους (λιγοστούς) φίλους τους που έσπευσαν στο Αλεξάνδρειο.
Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως τον έλεγχο της αναμέτρησης κατά το πρώτο ημίχρονο όταν με άξονα τον Μπατίστ έφτασε τη διαφορά στο +9. Ο Αρης ανέκαμψε κυρίως λόγω του ασίγαστου πάθος του Χρήστου Ταπούτου που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την ήττα.
Ο Ελληνας φόργουορντ παρέσυρε και τους συμπαίκτες του με συνέπεια ο Αρης να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο (55-54) και να δημιουργήσει συνθήκες νίκης με το +11 (67-56).

Ενας άλλος ασυμβίβαστος, με την ήττα, αθλητής, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μείωσε σχεδόν μόνος του τη διαφορά στον έναν πόντο αλλά ο Αρης κράτησε την ψυχραιμία του και με τις βολές των Χατζηβρέττα και Σλούκα έφτασε στο 74-70. Αυτός που την έχασε (την ψυχραιμία του) ήταν ο Διαμαντίδης ο οποίος έσπρωξε στα τελευταία δευτερόλεπτα τον Σλούκα και είχε καυγά με τον Ταπούτο.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 30-34, 46-50, 74-70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου