Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κύπελλοοο - Πρωτάθλημααα…


Κύπελλοοο - Πρωτάθλημααα…
Εμφανή σημάδια -σε… ψυχή και σώμα- από τις μάχες του Κυπέλλου βρίσκει η 22η αγωνιστική της Superleague!

Αφού, λοιπόν, η ΑΕΚ ανάψει μια λαμπάδα στον Μίτσελ και (προσπαθήσει να) ανάψει φωτιές στον Άρη, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βγάλει στην Ξάνθη τα «σπασμένα» του ΠΑΟΚ!

Εκείνου που, μετά την πρόβα του άλλου κυπελλικού ζεύγους (Ολυμπιακός Β.-Ατρόμητος), θα επιδιώξει να… παίξει με τον πόνο του -πληγωμένου, αλλά περήφανου- Παναθηναϊκού!


Σάββατο 5/2

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (17:15, NovaSports 4)

Κάτι παραπάνω από… τρίποντο! Στο κλασικό «six-pointer» (που λένε και στα χωριά μας) της αγωνιστικής, Αστέρας και Λάρισα δεν ψάχνουν μόνο τους -απαραίτητους- πόντους. Ψάχνουν και να τους… στερήσουν ο ένας απ’ τον άλλο! Με τους γηπεδούχους να μετρούν μια μόλις νίκη εντός και τους φιλοξενούμενους… κανένα διπλό στο πρωτάθλημα, θα έχει ενδιαφέρον ποια παράδοση θα διατηρηθεί στην Τρίπολη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρας Τρίπολης


Πανσερραϊκός-Ηρακλής (17:15, NovaSports 2)

Κοιτάξτε… τι κάνατε! Οι δύο πόντοι που έχει μαζέψει ο Πανσερραϊκός στα οκτώ τελευταία ματς και η νέα «γκέλα» του Ηρακλή με την Κέρκυρα (που ήρθε να προστεθεί σε δύο σερί εκτός έδρας ήττες) βούτηξε… αμφότερους σε μπελάδες. Πιο βαθιά χωμένοι σ’ αυτούς οι γηπεδούχοι, ίσως χρειαστεί να εξοικειωθούν με την τελευταία θέση, αν δεν λυγίσουν ούτε τον -αδύναμο μακριά από το Καυταντζόγλειο- «Γηραιό».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Σερρών


ΑΕΚ-Άρης (19:30, NovaSports 4)

Χικ! «Μεθυσμένη» ακόμα από το γκολ του Μίτσελ -που έσωσε την παρτίδα με τον Παναθηναϊκό και μαζί τις ελπίδες για ένα τίτλο- η ΑΕΚ φιλοξενεί ακατάλληλο αντίπαλο για να… χαλαρώσει! Απέναντι σε έναν Άρη χωρίς περιθώρια (μια νίκη σε επτά ματς), αλλά με Μπομπαντίγια και Καστίγιο, η «Ένωση» πρέπει να παρουσιαστεί… ελαφρώς καλύτερη, για να μην έχει μπελάδες σαν τους τελευταίους στο ΟΑΚΑ (Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κότσιρος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Κυριακή 6/2

Εργοτέλης-Πανιώνιος (15:00, NovaSports 3)

Μπαλωθιές ή… «Μητρογλιές»; Τα κουμπούρια του Εργοτέλη έχουν σιγήσει τις δύο τελευταίες φορές στην Κρήτη (ισάριθμες «λευκές» ισοπαλίες), ωστόσο παραμένουν πάντα αξιόπιστα (πέντε αγώνες χωρίς ήττα). Αν, πάντως, τα… περίφημα του Κώστα Μήτρογλου εμφανιστούν (ξανά) γρηγορότερα, δεν αποκλείεται να χαρίσουν στον Πανιώνιο το τρίποντο που του έκλεψε μέσα από τα χέρια την περασμένη εβδομάδα ο… Ντιέ!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο


Καβάλα-Κέρκυρα (15:00, NovaSports 2)

Θέλεις Ευρώπη; Απόδειξη! Μετά τη -σχεδόν ανέλπιστη- ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, η Καβάλα καλείται να διατηρήσει τη σταθερότητα που θα της… ανοίξει τα σύνορα! Απέναντι σε «σκληρό καρύδι», όπως η Κέρκυρα (προέρχεται από νίκη με Λάρισα και πόντο στο Καυταντζόγλειο), οι «Αργοναύτες» θα χρειαστεί να ιδρώσουν περισσότερο απ’ όσο φαίνεται για να μείνουν εντός… ονείρων play-off.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»


Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (15:00, ΝΕΤ)

Τούμπα; Ποια Τούμπα; Χωρίς περιθώρια για νέες απώλειες και επιστρέφοντας στη διοργάνωση όπου παραμένει ακλόνητο φαβορί, ο Ολυμπιακός θα προσποιηθεί ότι η «παρένθεση» της Τούμπας δεν υπήρξε ποτέ. Απέναντι στη ντεφορμέ Ξάνθη (τρεις σερί ήττες), οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν… εμφατική συνέχεια στο σερί που τρέχουν σε πρωτάθλημα (οκτώ σερί νίκες) και «Καραϊσκάκη» (εννέα στα εννέα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»


Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 2)

To… know us better! Σε μια πρόβα του κρίσιμου μεταξύ τους μίτινγκ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, Βολιώτες και Περιστεριώτες συγκρούονται στο Πανθεσσαλικό! Εκεί, όπου η αγχωτική πρόκριση του Ολυμπιακού (ήττα από Κέρκυρα) έκανε επτά τα εντός έδρας παιχνίδια του χωρίς νίκη. Αλλά και εκεί, όπου ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να επιστρατεύσει το… στιλ με το οποίο πέρασε μεσοβδόμαδα από τη Ρόδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό


ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Του… Κυπέλλου τα καμώματα, τα βλέπει η Τούμπα και γελά! Με τελείως αντιφατικά συναισθήματα από τους προημιτελικούς της Τετάρτης -αλλά ανάλογη περηφάνια (ο μεν για την πρόκριση, ο δε για την εμφάνιση), ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παίζουν πολλά την Κυριακή! Διότι, αν η νίκη κρατά τον «δικέφαλο» τρίτο και μειώνει τη διαφορά από τους «πράσινους, εκείνοι τη χρειάζονται απεγνωσμένα για να μείνουν «στο κόλπο» του τελευταίου (αλλά και μεγάλου) τους στόχου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα


Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο 12/2

Εργοτέλης-Καβάλα (17:15)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15)
Άρης-Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή 13/2

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός (15:00)
SKODA Ξάνθη-Ατρόμητος (17:15)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (17:15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου