Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Τρόμος χωρίς τέλος - 10 εκατ. φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια! - Εκκενώθηκε αντιδραστήρας
Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων. Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.


1.850 φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια στη θάλασσα!

Παράλληλα, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια.

Μέτρηση μετά το μεροκάματο του θανάτου στον αντιδραστήρα
Μέτρηση μετά το μεροκάματο του θανάτου στον αντιδραστήρα


Λευκός καπνός από τον αντιδραστήρα 2
Λευκός καπνός από τον αντιδραστήρα 2

Σεισμολόγος: Είχα προειδοποιήσει από το 2009

Σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά "αγνοήθηκε".

Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η Tokyo Electric Power Co, επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή / και τσουνάμι."Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψη σου αστάθμητους παράγοντες", δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.

Ο Οκαμούρα είχε κάνει την προειδοποίηση στην εταιρία το 2009 μετά από μια μελέτη που διεξήγαγε από το 2004 σχετικά με ένα μεγάλο τσουνάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή 1.000 ανθρώπων το έτος 869, μετά από ένα σεισμό 8,3 βαθμών.ΙΑΕΑ: Η κρίση μπορεί να διαρκέσει και μήνες


Ο επικεφαλής της IAEA Αμάνο δήλωσε ότι η κρίση ενδέχεται να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες. "Είναι ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα", είπε στην εφημερίδα New York Times. "Και δεν έχει τελειώσει ακόμα".

Ο ιάπωνας Αμάνο, πρώην διπλωμάτης, είπε ότι οι αρχές είναι ακόμα "αβέβαιες" για το εάν επαρκεί το νερό που ρίχνουν στους αντιδραστήρες για να ψυχθούν. Είπε πως υπάρχουν μερικές "θετικές ενδείξεις", όπως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, πρόσθεσε πάντως ότι "πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες", τονίζοντας ότι δεν επικρίνει το έργο των αρχών στο Τόκιο.

Η IAEA έστειλε δύο πρόσθετες ομάδες στην Ιαπωνία, μια για να βοηθήσει στην παρακολούθηση του επιπέδου της ραδιενέργειας και μια για να βοηθήσει στην αποτίμηση της μόλυνσης των τροφίμων.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων νεκρών βρίσκεται στους 10.489, ενώ 16.621 πολίτες παραμένουν αγνοούμενοι.

Άδειασαν τα ράφια - Εμφιαλωμένο νερό τέλος
Άδειασαν τα ράφια - Εμφιαλωμένο νερό τέλος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου