Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες ντροπής! Σκοτώνουν τους Αργυροπελεκάνους!

 
troktiko    Εικόνες ντροπής! Σκοτώνουν τους Αργυροπελεκάνους!
Sos εκπέμπουν οι Αργυροπελεκάνοι καθώς μέσα σε μία εβδομάδα η αποικία τους δέχτηκε…
δυο γερά πλήγματα.
Στη λίμνη Βιστωνίδα βρέθηκαν … 28 νεκρά πουλιά χτυπημένα από λαθροθήρες ενώ στον Αμβρακικό Κόλπο άγνωστοι κατέστρεψαν τις φωλιές και τα αυγά τους.
Στη  λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος εκτός από σκελετούς Αργυροπελεκάνων  βρέθηκαν 50 νεκροί κορμοράνοι,20 λαγγόνες, τέσσερις  ερωδιοι και ένα αρπακτικό πτηνό!


Δύο μέρες  μετά έπειτα  από καταγγελία της ελληνικής Ορνιθολογικής  εταιρίας στην περιοχή μετέβη  προσωπικό από το δασαρχείο Ξάνθης και το Λιμεναρχείο καθώς και από το Φορέα Διαχείρισης  του Εθνικού Πάρκου το οποίο και διαπίστωσε πως τα  περισσότερα πουλιά  είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή και είχαν θαφτεί προκειμένου να συγκαλύψουν το περιστατικό!
Και στον Αμβρακικό Κόλπο όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού άγνωστοι κατέστρεψαν τα αυγά των Αργυροπελεκάνων και έδιωξαν τα πουλιά με αποτέλεσμα να μειωθεί στο μισό ο αναπαραγόμενος πληθυσμός του είδους.
Σύμφωνα  με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία τα γεγονότα αυτά οφείλονται στον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στην αλιευτική δραστηριότητα  και στα ψαροφάγα πουλιά αλλά και στην έλλειψη φύλαξης και σωστής διαχείρισης στις περιοχές της Ελλάδας.
Οι  28 νεκροί  Αργυροπελεκάνοι αποτελούν διεθνή ντροπή για την Ελλάδα, καταδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο την  αδυναμία της χώρας μας να προστατεύει τον φυσικό πλούτο της και να δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου