Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

Το γκολ-πέναλτι του Βιτόλο, για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Ολυμπιακός, έδωσε την πολύτιμη νίκη (2-1) στον ΠΑΟΚ και ματαίωσε τη "στέψη" των "ερυθρολεύκων" στην φλογισμένη Τούμπα. Βαλβέρδε: "Μετά το πέναλτι χάθηκε ο έλεγχος". Χάβος: "Δώσαμε την ψυχή μας"
H εικόνα του αγώνα Οι πολλές απουσίες που είχαν οι δύο ομάδες (ο ΠΑΟΚ από επιλογή ροτέισον του προπονητή του ενόψει του ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός από τραυματισμούς και τιμωρίες) λογικά θα αλλοίωναν την αγωνιστική φυσιογνωμία τους. Οι ερυθρόλευκοι πάντως έμειναν, κατά το πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον, πιστοί στις αρχές του προπονητή τους, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα.


Μάλιστα από την πίεσή τους πάνω στην αντίπαλη άμυνα οι Πειραιώτες δημιούργησαν και την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα από την οποία σκόραραν κιόλας. Ηταν ζήτημα μίας αστραπιαίας πάσας του Ιμπαγάσα και ενός άψογου τελειώματος του Τζιμπούρ.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ προς στιγμήν σάστισε. Χωρίς τον Βιεϊρινια δεν είχε σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση ενώ ο αργός Μουσλίμοβιτς αποτελούσε εύκολη λεία για το αντίπαλο δίδυμο στόπερ. Ο Ολυμπιακός, αν και δεν φρόντισε να διατηρήσει το υψηλό τέμπο των πρώτο λεπτών, έδειχνε να κρατά εύκολα το προβάδισμα του πριν τουλάχιστον τη...θάλασσα του τελευταίου λεπτού του ημιχρόνου. Oι φιλοξενούμενοι έχασαν κραυγαλέα ευκαιρία να σκοράρουν στο 44' και στην κόντρα επίθεση, μετά από συνεχόμενα φθηνά λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στον Κουτσιανικούλη να ισοφαρίσει.
Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη του εντός έδρας επί του Ολυμπιακού (στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) μετά τη σεζόν 1997-98.
Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου, ανανεωμένος ψυχολογικά, ήταν μία σαφώς διαφορετική ιστορία. Δυνατός στη μεσαία γραμμή και στις προσωπικές μονομαχίες, σφιχτός στις γραμμές του και επιθετικός (αφού ο Ολυμπιακός άφηνε χώρους) ο Δικέφαλος του Βορρά άφησε το στίγμα του. Προειδοποίησε τους ερυθρόλευκους με το σουτ του Ετό στο δοκάρι, πήρε έξτρα δύναμη από την είσοδο στον αγώνα του Βιεϊρίνια και σκόραρε την κατάλληλη στιγμή. Ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι από τον Παπαδόπουλο και ο Βιτόλο έγραψε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ στο 70'. Μόλις ένα λεπτό πριν είχε περάσει στον αγώνα και ο Σαλπιγγίδης.

Στα 20 λεπτά που απέμεναν συν τις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους. Ο Βαλβέρδε πάντως έριξε στη μάχη φρέσκο αίμα (Ουρτάδο, Πάντελιτς) αλλά οι παίκτες του δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό ούτε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να φτάσουν στην ισοφάριση. Ισως στο πίσω μέρος του μυαλού τους να είχαν και τη σκέψη ότι η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου είναι μία τυπική υπόθεση και τίποτα παραπάνω. MVPΘα αρκούσε μόνο η ψυχραιμία του στο χτύπημα του πέναλτι για να του αποδοθεί το βραβείο. Ομως ο Βιτόλο είχε πληθωρική παρουσία στο παιχνίδι, έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και έδωσε τη δυνατότητα στον Γκαρσία να έχει το νου του στραμμένο στη δημιουργία.
Κλειδί αγώνα
Μέσα σ' ένα λεπτό τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην. Στο 44' ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-2 και στην εξέλιξη της φάσης (που ήταν και η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου) ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε.
Αδύναμος Κρίκος
Για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, ο Ντουντού βρέθηκε μακριά από τον καλό εαυτό του. Είναι φανερό ότι του λείπει ο ρυθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου