Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συστάσεις Μπιτσαξή σε «Θύρα 7»

 
troktiko    Συστάσεις Μπιτσαξή σε «Θύρα 7»
Θέμα συζήτησης, τα φαινόμενα βίας και τα ντέρμπι «αιωνίων»…
Τους εκπροσώπους της «Θύρας 7» με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, δέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής. Θέμα συζήτησης, τα φαινόμενα βίας και τα ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθούν σε μπάσκετ και βόλεϊ.
Είναι γνωστό πως οι δύο πλευρές δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων, κυρίως λόγω των φετινών απαγορεύσεων στις οργανωμένες μετακινήσεις σε ορισμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού και των επιθετικών ανακοινώσεων που έχει εκδώσει κατά καιρούς η «Θύρα 7» εναντίον του γ.γ.Α.


Ωστόσο, το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η συνάντηση (και θα ακολουθήσουν κι άλλες) είναι ένα θετικό βήμα προς την εκτόνωση της κατάστασης.
Αυτό που κυρίως μετέφερε ο Πάνος Μπιτσαξής στους εκπροσώπους της «Θύρας 7», είναι να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στα προσεχή ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε μπάσκετ και βόλεϊ (ακολουθούν 11 τον αριθμό!), διότι όπως είπε, «η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο».
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού ήταν απολύτως συναινετικοί στις συστάσεις Μπιτσαξή και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Όπως ειπώθηκε, μετά τη «Θύρα 7», σειρά στις συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού θα πάρουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων εκτός Αθηνών.
«Οργανωμένο μέτωπο αντι-βίας»
Μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, ο Πάνος Μπιτσαξής έκανε την εξής δήλωση:
«Η καταπολέμηση της βίας, εκτός από τα απαραίτητα κατασταλτικά, πειθαρχικά, αστυνομικά και λοιπά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί και πρέπει να ληφθούν στο μέλλον, έχει πάντα ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και πειθούς προς όλες τις πλευρές.
Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων.
Σήμερα έγινε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΔΕΑΒ, Γιάννη Πανούση, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Η ΔΕΑΒ έχει ήδη αναπτύξει δράση για την συμφιλίωση διαφόρων δίπολων οπαδικού φανατισμού, με πρόσφατη, τη συνάντηση στη Νίκαια τοπικών φορέων και οπαδών Ιωνικού και Προοδευτικής. Έχουν προγραμματιστεί πολλές τέτοιες συναντήσεις σε όλη τη χώρα.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι να γίνει συνείδηση με μέτρα πρακτικά και όχι θεωρίες, η ανάγκη να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα που γεννά, μεταξύ των άλλων, ο τυφλός και άκριτος οπαδισμός, μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Η ανάγκη να χτιστεί ένα οργανωμένο μέτωπο αντι-βίας μεταξύ των φιλάθλων οργανωμένων και μη.
Η συζήτηση που άνοιξε και εξελίσσεται θα ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο τον διαρκή διάλογο μεταξύ της Πολιτείας, των ΠΑΕ και των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου