Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στον Πειραιά το μετρό

  troktiko   55082 Στον Πειραιά το μετρόΠροχωρά η κατασκευή έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εντός της Λιμενικής Ζώνης, στην Ακτή Καλλιμασιώτη, μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς το θέμα εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Στην Ακτή Καλλιμασιώτη πρόκειται να κατασκευασθεί ο σταθμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» της γραμμής 3 του Μετρό «Χαϊδάρι – Πειραιάς- Δημοτικό Θέατρο». Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ήδη κατασκευάζει την επέκταση του Προβλήτα στον χώρο αυτόν, ώστε τα νέα έργα να κατασκευασθούν χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στην κίνηση του «Ηλεκτρικού» και του Λιμανιού…








Όσον αφορά την υφιστάμενη πεζογέφυρα του Ο.Λ.Π. Α.Ε., επισημαίνεται ότι θα παραμείνει στην θέση της καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών. Η λειτουργία της για τους πολίτες θα είναι απρόσκοπτη στους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου κάθε καλοκαίρι, αλλά τους υπόλοιπους μήνες η λειτουργία της θα διακόπτεται για μικρές ή μεγάλες περιόδους ή και συνεχώς για λόγους ασφαλείας. Κάθε προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε η περίοδος λειτουργίας της γέφυρας να είναι η μεγαλύτερη δυνατή πέραν των προαναφερθέντων δύο μηνών.
Επίσης το ΔΣ του οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ενέκρινε την επικαιροποίηση του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων πλοίων μετά από μελέτη όλων των νέων δεδομένων στα πλαίσια πάντα της ανάδειξης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ως ECOPORT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου