Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κορίτσι λυκάνθρωπος


Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Ο λόγος για την 11χρονη Ταϋλανδέζα, η οποία πάσχει από το πολύ σπάνιο σύνδρομο Ambras ή Congenital Hypertrichosis, το οποίο προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει.


Δεν είναι τυχαίο που το κορίτσι έχει πάρει το όνομα λυκάνθρωπος. Το σύνδρομο είχε πρωτοεμφανισθεί στην Αυστρία το 1648 και από τότε έχουν καταγραφεί λιγότερες από 40 καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανά την υφήλιο.

Πάντως, τα αίτια για την υπερβολική τριχοφυΐα δεν είναι ακόμη γνωστά. Η περίπτωση της μικρής Ταϋλανδέζας δεν είναι καινούρια. Είδε τα φώτα της δημοσιότητας πριν 5 χρόνια, το 2006. Φέτος έγινε ευρέως γνωστή καθώς η υπόθεση συμπεριλήφθηκε στα ρεκόρ Guiness ως το πιο τριχωτό κορίτσι στον πλανήτη.

“Μερικές φορές έχω πρόβλημα επειδή δυσκολεύομαι να δω όταν οι τρίχες γύρω από τα μάτια μου μακραίνουν”, λέει χαρακτηριστικά η μικρή Ταϊλανδέζα. Κατά τα άλλα δεν φαίνεται να συναντά κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα από τους γύρω της. Μάλιστα, η ίδια δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένη που καταχωρίστηκε στα ρεκόρ Guiness.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου