Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ»

Τον «σκληρό» πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εκτιμούν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ότι εξάρθρωσαν μετά την προσαγωγή τα ξημερώματα την Νέα Ιωνία Βόλου και τον Χολαργό επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο γυναικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο και ο Χρήστος Τσάκαλος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετέχουν στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις :
• Της τρομοκρατικής οργάνωσης
• Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
• Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Από την έρευνα που διενεργείται στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Οι έρευνες στο Βόλο έγιναν στις 3 η ώρα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί πριν από ένα μήνα επί της οδού Ελλησπόντου και Σαγγαρίου.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 καλάσνικοφ, 7 πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, περούκες, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φάροι και ασύρματοι της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου