Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το πλεονέκτημα στους… εννιά(βιντεο)

Το πλεονέκτημα στους… εννιά
Παρά το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες, λόγω των αποβολών των Λίνο και Ίβιτς στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ κράτησε το 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Διπλό ραντεβού με την ατυχία είχε για τους γηπεδούχους ο Ντιόπ, ο οποίος «έσπασε» τα δοκάρια (34’, 81’).

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κοντρέρας και Τσιρίλο, ιδιαίτερα ο πρώτος είχε και μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι του, ενώ από την ΑΕΚ, πέρα του Σεναγαλέζου που ήταν απροσπέλαστος, αλλά και την ατυχία με τα δοκάρια, σε καλή μέρα βρέθηκε και ο Μάκος. Απλά ορεξάτος και με αρκετές ημιτελείς ενέργειες ο Νάτσο Σκόκο.

Πλέον, η… μπίλια μεταφέρεται στην Τούμπα, με την πρόκριση να είναι ακόμη ανοιχτή και να «φλερτάρει» και με τους δύο «Δικέφαλους». Η ΑΕΚ συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη εντός έδρας από τις 12/12/2010, όταν επικράτησε 4-0 της Λάρισας και φυσικά η ρεβάνς, που θα γίνει στις 16 Μαρτίου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.





Θα περίμενε κανείς από την ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί από τη μία το γεγονός ότι αγωνιζόταν στην έδρα της και από την άλλη τις πολλές και σημαντικές απουσίες του «Δικεφάλου του Βορρά» και να προσπαθήσει να τον «πιάσει από το λαιμό». Αντ΄ αυτού όμως, το μόνο που είδαν οι περίπου 25.000 φίλοι της ήταν μια ελαφρά υπεροχή που θα μπορούσε να καταλήξει σε γκολ μόλις σε μία περίπτωση. Στο 34’ από κόρνερ του Σκόκο, ο Ντιόπ έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι του Κρέσιτς. Πέραν τούτου, ουδέν…

Στη μάχη των πάγκων ο Χιμένεθ είχε το πλεονέκτημα έναντι του συναδέλφου του ΠΑΟΚ, ότι τουλάχιστον αυτός καθόταν στο δικό του, σε αντίθεση με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος προσπαθούσε μέσω κινητού να δώσει οδηγίες στους βοηθούς του.
Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε για μια ακόμη φορά να αφήσει τον Μπλάνκο εκτός ενδεκάδας για τα… μάτια του Μπαχά, παραφωνία που διορθώθηκε στο δεύτερο μέρος.

Μετά τα πρώτα 45’, οι Θεσσαλονικείς βλέποντας πως δεν απειλούνται ιδιαίτερα, μπήκαν με περισσότερο θάρρος στο ματς, δίχως όμως να φτάσουν σε κάποια κλασική ευκαιρία και οι γηπεδούχοι σιγά-σιγά ξαναπήραν τα ηνία του ματς. Πριν το ψιλόβροχο -που δυνάμωνε καθώς περνούσε η ώρα- γίνει το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο ενός σφιχτού παιχνιδιού, έγιναν οι φάσεις που άλλαξαν τις ισορροπίες.

Σε διάστημα ενός λεπτού, όχι ένας, αλλά δύο παίκτες του ΠΑΟΚ αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πρώτα ο Λίνο για φάουλ πάνω στον Σκόκο και στο 75’ ο Ίβιτς, που σε άπταιστα… σερβικά τα «έψαλε» στον Σιδηρόπουλος, ξεστομίζοντας την πιο γνωστή φράση στην πατρίδα του.

Μένοντας με εννιά ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα περιθώριο, παρά να καταφύγει στη μαζική άμυνα। Οι φωνές του Μανόλο Χιμένεθ προς του παίκτες του, να ανοίξουν το παιχνίδι στα άκρα προκειμένου να υποχρεώσουν τους αντίπαλους αμυντικούς να τους ακολουθήσουν, δεν έπιαναν τόπο και ο χρόνος κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με εξαίρεση το δεύτερο δοκάρι του Ντιόπ, ο οποίος στο 81’ είχε ακόμη ένα ραντεβού με την ατυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου