Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση στη Φουκουσίμα»

troktiko    «Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση στη Φουκουσίμα»
Τα καταγραφόμενα επίπεδα ραδιενέργειας στο χώρο του σταθμού Φουκουσίμα εμφανίζουν αυξητικές τάσεις και η κατάσταση στην Ιαπωνία βαίνει επιδεινούμενη, … αναφέρει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σε ανακοίνωσή της.
Η ΕΕΑΕ αναφέρει πως, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες τιμές (σήμερα στις 04:00 ώρα Ελλάδος), η δόση ακτινοβολίας στην πύλη του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi κυμαινόταν στα 3 mSv/h (3.000μSv/h).
Επίσης τα επίπεδα ραδιενέργειας στις γειτονικές προς το σταθμό πόλεις εμφανίζονται αυξημένα. Όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες τιμές που καταγράφηκαν χθες σε πόλεις που βρίσκονται εκτός της ζώνης αποκλεισμού των 30 χιλιομέτρων, η μέγιστη τιμή (19 μSv/h) ήταν στην πόλη της Φουκουσίμα, περίπου 70 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi.
Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στις μονάδες του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi συνεχίζονται και η κατάσταση, κατά την ΕΕΑΕ, μεταβάλλεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η πληροφόρηση να είναι αποσπασματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου