Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ξανανοίγει τον Απρίλη το κολυμβητήριο Ξάνθης

 
troktiko    Ξανανοίγει τον Απρίλη το κολυμβητήριο Ξάνθης
Την είδηση ότι τ … ο Κολυμβητήριο της Ξάνθης θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Απρίλιου, έδωσε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Μπένης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος, το οποίο έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι «Πολίτες για την Αλλαγή»


Όπως έγινε γνωστό η διαδικασία που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος στην τελευταία «κατάληψη» του Δημοτικού Συμβουλίου από γονείς των αθλητών, ολοκληρώθηκε αλλά το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου παρέμεινε.
Τις τελευταίες μέρες υπήρξε συνάντηση των γονέων με την ηγεσία του Δήμου και την Τρίτη αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η τροφοδοσία του Κολυμβητηρίου με πετρέλαιο και τις πρώτες μέρες του Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης εκτίμησε ότι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το Καλοκαίρι, αλλά ανέφερε ότι «έγκαιρα οφείλουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το μέλλον του Κολυμβητηρίου»
Δυσλειτουργίες σε Στέγη, Οργανισμό Άθλησης.
Τέλος, το κείμενο της ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης για τις δυσλειτουργίες στη Στέγη Πολιτισμού και τον Οργανισμό Άθλησης που δεν έχουν ενσωματωθεί στη ΔΗΚΕΞ ακόμη, ανέπτυξε η Μπέτυ Πατσίδου. Παρά τις απαντήσεις που υπήρξαν πάντως η παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» επέμεινε ότι τα Δ.Σ. των προσώπων δεν συνεδριάζουν επαρκώς.
«Έχει προκύψει πρόβλημα με το προσωπικό της ΔΗΚΕΞ» ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης καθώς δεν έχει υπάρξει πρόνοια στον «Καλλικράτη» για το προσωπικό των επιχειρήσεων που είχε μετατραπεί ήδη σε Κοινωφελείς. «Αρχικά έπρεπε να απολυθεί το προσωπικό αλλά πρόσφατα ο Δήμος ενημερώθηκε ότι η εκκρεμότητα αυτή θα ρυθμιστεί νομικά τις επόμενες μέρες ώστε να κινηθεί αργότερα ο Δήμος Ξάνθης.» είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Ξεχωριστή Διεύθυνση ο Οργανισμός Άθλησης;
Πρόθεση του Δήμου είναι να γίνουν δύο νομικά πρόσωπα και να μην υπάρξει Δημοτική Επιχείρηση, σύμφωνα με το Δήμαρχο αλλά αυτό θα αποφασιστεί αργότερα, όταν θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το νομικό πλαίσιο. Ειδικότερα για τον Οργανισμό Άθλησης ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι πιθανό να μετατραπεί σε αυτόνομη Διεύθυνση των Υπηρεσιών του Δήμου.
Στην «Ώρα της Γης» ο Δήμος Ξάνθης
Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης ανέφερε ότι η Δήμος Ξάνθης θα συμμετάσχει στις 26 Μαρτίου στην «Ώρα της Γης» και θα διακόψει τον ηλεκτροφωτισμό στα δημοτικά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου