Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

NASA: «Δεν υπάρχουν εξωγήινοι»

 
troktiko    NASA: Δεν υπάρχουν εξωγήινοι
Ελάχιστες μέρες κράτη … σε η «χαρά» του αστροφυσικού, Richard Hoover, ερευνητή της NASA, ο οποίος υποστήριξε πως ανακάλυψε ίχνη εξωγήινων μικροβίων σε μετεωρίτη, αφού την Τετάρτη (09/03) εκπρόσωποι της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας, έδωσαν μία πιο «ρεαλιστική» εξήγηση για τους σχηματισμούς,


απορρίπτοντας τη δική του εκδοχή.
«Δεν υπάρχει κανείς στην επιστημονική κοινότητα, και σίγουρα κανείς στην κοινότητα που ειδικεύεται στην ανάλυση μετεωριτών, που στηρίζει αυτά τα συμπεράσματα», δήλωσε ο CarlPiltser, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA.
Η επίμαχη μελέτη του Hoover δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Παρασκευή (04/04), από το επιστημονικό περιοδικό Journal of Cosmology, προσκαλώντας χιλιάδες ειδικούς να «κάνουν φύλλο και φτερό» τα ευρήματα.
Κανείς από τους δεκάδες ειδικούς που κλήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα δε συμφώνησε με τα συμπεράσματα του Hoover, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Marshall της NASA, ενώ έχει δημιουργηθεί και σύγχυση, όσον αφορά στους «τίτλους» του ίδιου και την παρουσίασή του από το Journal of Cosmology.
Η δημοσίευση της «ανακάλυψης» συνοδευόταν από φωτογραφίες μικροσκοπικών σχηματισμών που μοιάζουν εντυπωσιακά με τα κυανοβακτήρια, μια κατηγορία βακτηρίων που φωτοσυνθέτουν όπως τα φύκη.
Κατά τον ίδιο, τα επίμαχα απολιθώματα βρίσκονταν στο εσωτερικό τριών μετεωριτών, που ονομάζονται ανθρακούχοι χονδρίτες CI1 και από τους οποίους οι δύο βρέθηκαν στη Γαλλία τον 19ο αιώνα και ο ένας στην Τανζανία το 1938.
Μόνο εννέα μετεωρίτες αυτής της κατηγορίας έχουν βρεθεί στη Γη, και όλοι τους περιέχουν οργανικές ενώσεις.
Ο Χάρι ΜακΣουίν, ειδικός στους μετεωρίτες, δήλωσε ότι έχει μελετήσει έναν από τους τρεις μετεωρίτες του Hoover, στον οποίο εντόπισε ίχνη από υγρασία, λόγω της «άθλιας κατάστασης» στην οποία βρισκόταν σε μουσείου του Παρισίου.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, «ακόμα και οι βράχοι που έφεραν από τη Σελήνη οι αποστολές Apollo έχουν πλέον μολυνθεί από γήινα μικρόβια».
«Πιστεύω ότι κανείς δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι εξωγήινα», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου