Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!

Αυτός είναι. Λέγεται Πέτρος Τατσόπουλος και είναι συγγραφέας.
Παρουσιάζει αυτή την εποχή το ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο ΣΚΑΪ κι έχει θέμα την επανάσταση του 1821.
Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!
Μέχρι τώρα, βασισμένη η σειρά στον ιστορικό(;) Θάνο Βερέμη και όχι σε ιστορικούς αναγνωρισμένους, όπως ο Παπαρηγόπουλος και τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, μας λέει την ιστορία, κάπως διαφορετική από αυτή που μας έμαθαν στα σχολειά.


Σαν άλλοι... Πάγκαλοι, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ, μιλούν για αγράμματους Έλληνες, που ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους και, κάποια στιγμή, αποφάσισαν να επαναστατήσουν.
Τώρα, μαθαίνουμε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οπλαρχηγός, ο ήρωας των σχολικών μας χρόνων, ήταν gay. Και, μάλιστα, αρραβωνιασμένος!
Δείτε τι γράφει στη σελίδα του στο facebook ο «έγκριτος» συγγραφέας.


Φαίνεται ότι υπάρχει μια κάστα ανθρώπων, που μισεί κάθε τι ελληνικό. Κάθε τι γνήσιο, απλό, ανθρώπινο. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι ψευτοκουλτουριάρηδες μισούν οτιδήποτε κάνει περήφανο τον Έλληνα ανά τους αιώνες και προωθούν τις συμπλεγματικές εμμονές τους, ότι οι Έλληνες ήταν παντού και πάντα άχρηστοι, βδελυροί, βρωμιάρηδες, ξεφτίλες κτλ. Όλα τα κακά του σύμπαντος είναι μαζεμένα σε κάθε Έλληνα, για τους ελιτίστες κοσμοπολίτες της διανόησης!
Γιατί πιστεύουν ότι ο αγράμματος είναι κατώτερος άνθρωπος.
Μήπως, όμως, πρέπει να σκεφτούν ότι αυτοί, οι γραμματιζούμενοι, είναι οι προδότες αυτού του τόπου;
Αυτοί οι γραμματιζούμενοι, υπογράφουν μνημόνια και ξεπουλάνε την πατρίδα μας;
Ότι αύριο - μεθαύριο, η ιστορία θα έχει και γι αυτούς μια γωνιά, που θα αναφέρει τα κατορθώματά τους;
Γιατί τις επαναστάσεις, ναι, τις κάνει ο Λαός. Που δεν ξέρει πολλά γράμματα, γιατί κάποιοι σαν κι εσάς κύριε Τατσόπουλε, φρόντισαν να τους κρατήσουν στο σκοτάδι.
Είναι, όμως, ο Λαός, αληθινός, σίγουρος για την ιστορία του και έτοιμος, αν χρειαστεί, να ξαναγράψει ιστορία. Κι όχι όπως εσείς οι γραμματιζούμενοι, να λακίσουν την ύστατη ώρα με το γελοιότατο εφεύρημα της γλώσσας, που εσείς πλάθετε και το λέτε αυτοεξορία!
Επειδή ο πραγματικός ήρωας, είναι αυτός που στέκεται απέναντι στον εχθρό. Ό,τι έκανε ο ελληνικός λαός δηλαδή στους αιώνες.
Ντροπή και στον ΣΚΑΪ. Μεγάλο το ολίσθημα. Αλλά, όταν παίρνουμε το «πακέτο» από την Εθνική Τράπεζα που είναι χορηγός της εκπομπής, τότε νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεπουλήσουμε την πατρίδα!
Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Newsday με τον Γιώργο Τράγκα, αναφερόμενος στο προσωπικό σχόλιο του κ. Τατσόπουλου, καυστικός όπως πάντα δήλωσε: «Ο κ. Τατσόπουλος έκανε παρέα με τον Κολοκοτρώνη»;

Προς στιγμήν σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να αναζητήσουμε τον εν λόγω συγγραφέα για να μας τεκμηριώσει αυτό που... ξεστόμισε.
Όμως, σε τέτοιους ανθρώπους αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να δίνουμε βήμα.
Ας κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του και ας τον κρίνει και αυτόν η ιστορία.
Κι αν θέλει να μάθει τι λέει ο κόσμος για τη γνώμη του, ας ρίξει μια ματιά στα σχόλια. Ίσως μετά από αυτά, να βουτά τη γλώσσα και την πένα του στο μυαλό του, πριν μιλήσει!
Θύελλα αντιδράσεων για το ντοκιμαντέρ
Ωστόσο πέρα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μεμονωμένη αναρτημένη άποψη του κ. Τατσόπουλου, υπήρξαν και αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «1821» αυτό καθεαυτό.
Σήμερα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό πολιτισμού σχετικά με το αν προτίθεται η ΕΡΤ να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, ώστε να αποκατασταθεί η «ιστορική αλήθεια», όπως είπαν.
Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν το ντοκιμαντέρ «1821» που προβάλλεται από τον Σκάι και έχει ως θέμα την ελληνική επανάσταση, σημειώνοντας πως «ήδη από το πρώτο επεισόδιο αλλά και από την παρουσίαση που πραγματοποίησαν οι συντελεστές της σειράς, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για μια ξεκάθαρα ιδεολογική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας από τους συντελεστές της σειράς, γνωστούς άλλωστε για την ιδεολογική τους στράτευση. Πέραν του ότι οι συντελεστές παραδέχτηκαν ότι ζήτησαν την γνώμη Τούρκων για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, εγείρονται σοβαρά θέματα ιστορικής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού».
Οι βουλευτές κάνουν λόγο για παραποίηση της ιστορικής αλήθειας από τους συντελεστές του εν λόγω ντοκιμαντέρ και ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού να δώσει εντολή για τη δημιουργία και προβολή από την ΕΡΤ ενός ντοκιμαντέρ που θα βασίζεται σε «αμιγώς ιστορικές πηγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου