Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συγκλονιστικό!!30 μαθητές περιμένουν στην τάξη τους γονείς του οι οποίοι χάθηκαν στο τσουνάμι!!


troktiko   japanmathites 300x183 Συγκλονιστικό!!30 μαθητές περιμένουν στην τάξη τους γονείς του οι οποίοι χάθηκαν στο τσουνάμι!! Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή που βλέπουμε για δεύτερη εβδομάδα στην Ιαπωνία , παρακολουθούμε και διάφορα γεγονότα τα οποία μας αφήνουν άφωνους. 30 παιδιά κάθονται στην τάξη τους ήσυχα σε μια γωνιά στο δάπεδο και περιμένουν υπομονετικά να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν. Δυστυχώς όμως για εκείνα , δεν γνωρίζουν ότι  οι γονείς τους είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της πόλης Ishinomaki


Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι κάποια από τα αγόρια και τα κορίτσια, ηλικίας μεταξύ οκτώ και δώδεκα, γνωρίζουν ότι οι γονείς τους είναι μεταξύ των αγνοουμένων και ποτέ δεν θα ξαναεμφανιστούν μπροστά στις πύλες του σχολείου στα ανατολικά προάστια της πόλης, αλλά δεν λένε τίποτα .
Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, επειδή δεν θέλουν να δώσουν δικαίωμα στα παιδιά να έχουν έστω και την παραμικρή ψεύτικη ελπίδα.
Οι υπάλληλοι φοβούνται ότι ακόμη και ο ήχος της συρόμενης πόρτας ενδέχεται να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στα παιδιά ότι ένας γονέας έχει έρθει να τα παραλάβει. Η σιωπή τους βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα παιδιά που παίζουν στους διαδρόμους του τετραώροφου κτιρίου, των οποίων οι γονείς επέζησαν.
Ένας δάσκαλος της Γυμναστικής ο  Masami Hoshi, δήλωσε: «Το τσουνάμι ήρθε ακριβώς τη στιγμή που οι γονείς της μεσαίας ηλικιακής ομάδας είχαν αρχίσει να φθάνουν για να συλλέξει τα παιδιά τους και έτσι καταφέραμε να τους πάρουμε μέσα στην ασφάλεια. Τα νεαρότερα παιδιά που είχαν φύγει με τους γονείς τους για να πάνε στα σπίτια τους τα οποία βρίσκονται στην βόρεια πλευρά του σχολείου γλύτωσαν ενώ όσοι έμεναν στην αντίθετη πλευρά μάλλον δεν τα κατάφεραν.»
Το σχολείο, το οποίο είναι γεμάτο με  ζωγραφιές των παιδιών στους τοίχους, δεν έχει τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και  θέρμανση, και φιλοξενεί στους διαδρόμους του  657 ανθρώπους .Το σχολείο βρίσκεται ένα μίλι από το θαλάσσιο τείχος που είχε φτιαχτεί με σκοπό να προστατεύσει την πόλη Ishinomaki.
Όταν χτύπησε το τσουνάμι, ζούσαν 160.000 άνθρωποι στην πόλη, η οποία είναι περίπου 50 μίλια βόρειο-ανατολικά του Σεντάι. Μέχρι στιγμής, 425 έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα νεκροί ενώ  1.693, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων των 30 μαθητών, αναφέρονται ως αγνοούμενοι.
Οι αρχές όμως φοβούνται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά καθώς πιστεύουν ότι οι νεκροί θα είναι μεταξύ 10 με 25 χιλιάδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου