Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

«Πάτησε» στα 5.199 μέτρα!

 
troktiko    «Πάτησε» στα 5.199 μέτρα!
Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει κι έφερε σε πέρας δεκάδες ορειβατικές κι άλλες αποστολές αθλητικής επιβίωσης, στα πιο απόμακρα μέρη … του πλανήτη. Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας, που έχει πατήσει στις «7 summits» (η ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου), έχοντας φτάσει με σκι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο.


Στο πλούσιο βιογραφικό του υπάρχουν αποστολές όπως η  διάσχιση της Τυνησιακής Σαχάρας και ο μοναχικός διάπλους του Αιγαίου πελάγους με θαλάσσιο καγιάκ.
Ο λόγος για τον ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, ο οποίος πρόσφατα πάτησε και την κορυφή στο όρος Κένυα, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό στην Αφρική μετά το Κιλιμάντζαρο. Ο ορειβάτης ανέβηκε στις δίδυμες κορυφές Nelion και Batian, που έχουν υψόμετρο 5.188 και 5.199 μέτρα αντίστοιχα.
Το χαρακτηριστικό του βουνού είναι πως παρά το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των κορυφών βρίσκεται πολύ κοντά στην γραμμή του Ισημερινού, υπάρχουν χιόνια πάνω από τα 4600 μέτρα υψόμετρο και ο εντυπωσιακός παγετώνας Lewis.
Η πορεία για τη βάση του βουνού διήρκεσε τρεις μέρες, από το χωριό Naro Moru στα 2.400 μέτρα, μέχρι και το ψηλότερο καταφύγιο, το Austrian Hut  στα 4700 μέτρα.Η τελική προσπάθεια αναρρίχησης για τις δίδυμες κορυφές Nelion, στα 5188 μέτρα και Batian 5199 μέτρα διήρκησε 17 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου