Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Aρης-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Αρης δεν είχε την ουσία και ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (0-0). Σχολίασε live o Αλέξης Σπυρόπουλος. Χαβίτο: "Ηταν το τελευταίο μου παιχνίδι" (videos).
Eτσι κρίθηκε Ντέρμπι ήταν, φυσικό και επόμενο να υπήρχε άγχος και πίεση. Αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό; Ωρες-ώρες πίστευσε κανείς ότι οι δύο αντίπαλοι έκαναν διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Εστω και έτσι όμως, ο Αρης κατάφερε να φέρει μπάλες στην περιοχή του Χαλκιά με περισσότερες αξιώσεις απ' ότι ο εγκλωβισμένος ΠΑΟΚ. Μην φανταστείτε όμως ότι οι κίτρινοι δημιούργησαν τις μεγάλες, κλασικές ευκαιρίες. Απλώς πάτησαν περιοχή και προβλημάτισαν όσο μπορούσαν την αντίπαλη άμυνα.


Ο Δικέφαλος από την πλευρά του δεν μπορούσε να βρει χώρους. Τι και αν ο Μάκης Χάβος έκανε πολλές εσωτερικές αλλαγές στη διάταξή του; Οι μέσοι αδυνατούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος πήρε πολλές την πρωτοβουλία να βγει στη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα. Το σουτ του Βιεϊρίνια (εύκολα λεία για τον Σηφάκη) ήταν ότι καλύτερο δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στα 45 πρώτα λεπτά του ντέρμπι.
Κατά τη διάρκεια της επανάληψης ο Αρης πίεσε πιο ψηλά, είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κλασικές φάσεις. Η παρουσία του Καστίγιο (επανήλθε και επίσημα στο ελληνικό πρωτάθλημα) έκανε τους κίτρινους πιο κινητικούς, χωρίς όμως να προβληματιστεί ιδιαίτερα η άμυνα του ΠΑΟΚ. Τα σουτ από το ύψος της περιοχής δεν απείλησαν ποτέ άμεσα τον Χαλκιά.
Ο Δικέφαλος έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία και παρά το γεγονός ότι ο Χάβος φρέσκαρε και τη μεσαία γραμμή (Κουτσιανικούλης) και την επίθεση (Αθανασιάδης, Φιλομένο), η ομάδα του ουδέποτε πάτησε με αξιώσεις την περιοχή. Δεν είχε ούτε τις ιδέες, ούτε και την ταχύτητα για να το κάνει. Παρόλα αυτά έφυγε από το Βικελίδης με τον πολύτιμο πόντο.
ΜVP
Πριν το παιχνίδι, ο Πάμπλο Κοντρέρας πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του πατέρα του. Το θλιβερό αυτό γεγονός όμως δεν εμπόδισε τον Χιλιανό στόπερ να αριστεύσει στα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια του ματς. Πραγματικά εξαιρετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου