Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κοίτα μαμά … χωρίς αλυσίδα!

Σε διάφορα ταξίδια σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, έχω πολλές φορές ζηλέψει τα ποδήλατα που βρίσκονται παραταγμένα σε διάφορες γωνιές της πόλης και μπορείς να τα ενοικιάσεις, αλλά δεν το έχω τολμήσει ποτέ. Χωρίς λόγο. Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Λονδίνο και σε λίγο Νέα Υόρκη.



Κάτι η επιθυμία-ανάγκη για άσκηση, η κίνηση στους δρόμους, οι απεργίες, με κάνουν να αναθεωρώ. Ειδικά, κιόλας, αν πρόκειται και για το φουτουριστικό ποδήλατο που παρουσίασε τον προηγούμενο χρόνο η Peugeot.

Με “αερoδυναμικό” design, που καταργεί την παραδοσιακή αλυσίδα και την κάτω μπάρα και με την μπροστινή καμπύλη του τιμονιού, το ποδήλατο αυτό προσθέτει κάτι εξωπραγματικό, αλλά, ας μου επιτραπεί, και κάτι πολύ sexy στις βόλτες μας τόσο σε ανώμαλο δρόμο, όσο και για τα “κακοτράχηλα” πεζοδρόμια αυτής της πόλης. Τώρα για τη σταθερότητα και αποδοτικότητα της κατασκευής μη με ρωτάτε..


Και επειδή για concept πρόκειται, (έτσι, άλλωστε, ονομάζεται, Β1Κ Bicycle Concept), μάλλον concept θα μείνει, ειδικά αν ανακοινωθεί και η τελική του τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου