Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία γονέων για ενοποιήσεις δημοτικών σχολείων στην Ηλιούπολη


Η πρόταση για κατάργηση του 18ου δημοτικού σχολείου της Ηλιούπολη και ενοποίηση του με 2ο προκάλεσε την αντίδραση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Οι γονείς υποστηρίζουν πως μετά από συνάντηση που είχαν με την σύμβουλο της Περιφέρειας τους αποκαλύφθηκε πως οι λόγοι της ενοποίησης είναι οικονομικοί και διαμαρτύρονται για το επίπεδο της προσφερόμενης μόρφωσης αφού τα παιδιά τους από τάξεις των 20 ατόμων θα πάνε τάξεις περισσότερων των 30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σύλλογου γονέων και κηδεμόνων του 18ου δημοτικού σχολείου της Ηλιούπολης:


"Εμείς οι γονείς του 18ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολής,πληροφορηθήκαμε με έκπληξη μέσα στις γιορτές την πρόταση της συμβούλου εκπαίδευσης της περιφέρειας μας για τη κατάργηση του σχολείου μας και συγχώνευση των μαθητών του στο 2ο δημοτικό. Μετά από έγγραφη επιστολή μας προς την σύμβουλο και ραντεβού μαζί της μας πληροφόρησε ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων γίνονται με σκοπό την βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου. Σε συνεχείς ερωτήσεις μας για το πώς θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί, μη έχοντας βάσιμα επιχειρήματα τελικά παραδέχθηκε ότι οι λόγοι ειναι και (;!) οικονομικοί.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με την παιδεία φορείς της περιοχής μας (λοιποί σύμβουλοι,προισταμένη γραφείου, εκπαιδευτικοί και γονείς )δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στον παρουσιαζόμενο ισχυρισμό ότι η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, που αναπόφευκτα θα προκύψει, θα είναι επωφελής για το επίπεδο της προσφερόμενης μόρφωσης και θεωρούν ακριβώς το αντίθετο.Αναρωτιόμαστε ποιοί Παιδαγωγοί στα σημερινά σχολεία (έχοντας υπόψη τις υποδομές των σχολείων, βιβλία, πρόγραμμα σπουδών κλπ.)είναι σύμφωνοι με το προτεινόμενο μέτρο.Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, αποφάσισε πως είναι αντίθετη στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιούργία γιγαντιαίων σχολικών μονάδων και υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών. Επειδή αυτή η απόφαση σας αφορά τα παιδιά μας, θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε κάθε τι υποβαθμίζει τη παιδεία."

Κατόπιν γενικής συνέλευσης των συλλόγων και των δύο σχολείων αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί πορεία, όπου θα συμμετάσχουν γονείς και από άλλα σχολεία της Ηλιούπολης. Η πορεία θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 17:30 με χώρο συγκέντρωσης την Πλατεία Κανάρια και προορισμό το Δημαρχείο.

Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου