Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

«Εκλαιγαν μαζί Κοντρέρας και Γκαρσία»


To μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ποικιλίδης μιλά στο gazzetta.gr για τον τρόπο που έμαθε ο Κοντρέρας τον θάνατο του πατέρα του, την αντίδραση του παίκτη, το ντέρμπι με τον Άρη αλλά και το επερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Τι λέει για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στο gazzetta.gr για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα ενώ ανέλυσε όλο το συμβάν με τον χαμό του πατέρα του Πάμπλο Κοντρέρας.

Κύριε Ποικιλίδη θέλω να μου πείτε για το περιστατικό που έλαβε χώρα με τον Πάμπλο Κοντρέρας...

«Περίπου μισή ώρα πριν επιβιβαστεί η ομάδα στο πούλμαν για να αποχωρήσει για το Κλεάνθης Βικελίδης, ήμασταν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή. Εκεί είδαμε την γυναίκα του Πάμπλο Κοντρέρας αλλά και τα παιδιά του να έρχονται προς το μέρος. Η γυναίκα ήταν κλαμμένη και πεσμένη. Δεν φαινόταν να είναι καλά και τότε καταλάβαμε πως κάτι έγινε το οποίο δεν ήταν καλό.

Μας εξηγησε το τι έγινε με τον χαμό του πατέρα του Πάμπλο. Εμείς από τη μεριά μας δεν ξέραμε αν έπρεπε να το μάθει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή ο Πάμπλο, ωστόσο μας είπε ότι ''Πρέπει να του πείτε τι έγινε'' και να τον ενημερώσουμε. Ο χρόνος ήταν πολύ πιεσμένος εκείνη τη στιγμή.

Η γυναίκα του ανέβηκε στο δωμάτιο και τον ενημέρωσε για το γεγονός, Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ξέσπασε σε κλάμματα μόλις άκουσε το τι έγινε. Ήταν σε φανερά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τέσσερις-πέντε συμπαίκτες του έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Ο Πάμπλο έκλαιγε συνεχώς!

Τι έγινε μετά από το περιστατικό στο ξενοδοχείο;

«Εγώ με τον Παντελή τον Κωνσταντινίδη ακολουθούσαμε την αποστολή με αυτοκίνητο από πίσω την ώρα που η ομάδα είχε επιβιβαστεί στο πούλμαν με προορισμό το Χαριλάου. Το κλίμα ήταν άσχημο και σε καμία περίπτωση καλό. Συνήθως στα παιχνίδια της ομάδας μέσα στο πούλμαν ακούγεται μουσική προκειμένου να υπάρχει χαρούμενη ατμόσφαιρα και ψυχολογία. Χθες αυτό δεν έγινε.

Δεν υπήρχαν τραγούδια. Υπήρχε κακοκεφιά με αυτό που έγινε. Ο Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να του συμπαρασταθεί. Κι αυτό διότι ο ίδιος (σ.σ Γκαρσία) έφερε στο μυαλό του το περιστατικό που έγινε πέρσι με τον θάνατο της μητέρας του. Πριν από ένα χρόνο ο Γκαρσία... έχασε τη μητέρα του. Του μιλούσε και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Ο Πάμπλο έκλαιγε και μετά έκλαιγε και ο Γκαρσία μαζί του. Ξέσπασε και αυτός σε κλάμματα και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το τι είχε γίνει».

Υπήρξε διάλογος με τον παίκτη; Πως ελήφθη η απόφαση να παίξει;

«Η αποστολή έφτασε στο γήπεδο. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος έκανε ζέσταμα. Και όπως μας είπε ο γυμναστής της ομάδας (σ.σ κος Καρύδας) ο Πάμπλο έκανε ζέσταμα και έκλαιγε. Σε συζήτηση μαζί του μας είπε πως θέλει να αγωνιστεί. Πως θέλει να παίξει και να το κάνει για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή».

Κύριε Ποικιλίδη εσείς μιλήσατε μαζί του;

«Όχι εγώ δεν μίλησα με τον Πάμπλο. Μίλησαν μόνο οι ποδοσφαιριστές μαζί του. Του ζητήθηκε να φύγει για την Χιλή με αεροπλάνο για να είναι κοντά στους συγγενείς του αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει. Από το ξενοδοχείο αλλά και στο γήπεδο του ζητήθηκε να φύγει. Ο Πάμπλο είπε πως θέλει να αγωνιστεί στο παιχνίδι και μετά θα αποχωρήσει για την Χιλή».

Με τα συμβάντα αυτά θεωρείται πως επηρρεάστηκε η ομάδα στο ντέρμπι;

Ναι θεωρώ πως επηρρεάστηκε η ομάδα με αυτό που έγινε. Τοκλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό πολύ πριν από τον αγώνα».

Πως είδατε το ντέρμπι;

«Ήταν ένα ματς στο οποίο θα μπορούσαμε να χάσουμε αλλά και να κερδίσουμε έτσι όπως εξελίχθηκε. Το αποτέλεσμα μπορώ να πως πως είναι θετικό και δίκαιο βάσει της εικόνας που είχε ο αγώνας. Η ομάδα επηρρεάστηκε και από αυτά που έγιναν όπως είπα πριν. Ο Άρης ήθελε να κερδίσει. Εμείς πήγαμε για το αποτέλεσμα και καταφέραμε να το πάρουμε».

Πλέον υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ;

«Μετά από το αποτέλεσμα στον Πειραιά είμαστε το φαβορι. Δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε όμως γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τη ομάδα. Θα πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να προσέξουμε αρκετά. Θα πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη ακόμα προσοχή διότι δεν θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας».
Θεωρείτε πως η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για τα συμβάντα στον Βόλο είναι δίκαιη για τον ΠΑΟΚ;

«Όχι η απόφαση για το κεκλεισμένων των θυρών έδρας ματς δεν είναι δίκαιη για τον ΠΑΟΚ».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου