Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χάιλαντερ! Έπεσε από 300 μέτρα – τον βρήκαν όρθιο να διάβάζει χάρτη!



Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ομάδα διασωστών στη Σκοτία. Ένας ορειβάτης έπεσε από βουνό ύψος 305 μέτρων. Όταν τον βρήκαν στεκόταν στα δύο του πόδια και διάβαζε τον χάρτη.

Σύμφωνα με το BBC ο 35χρονος που έκανε αναρρίχηση μαζί με άλλα 25 άτομα έχασε την ισορροπία του σε βουνοκορφή των Χάιλαντς και έπεσε στο κενό. Αμέσως ειδοποιήθηκε βοήθεια και το ελικόπτερο άρχισε να ψάχνει για το .. πτώμα του.


“Αρχίσαμε να ψάχνουμε με το ελικόπτερο την πλαγιά και είδαμε έναν άνδρα να βρίσκεται όρθιος στη βάση του βουνού. Πραγματικά εκείνη την ώρα δεν πιστέψαμε ότι μπορεί να ήταν αυτός που ψάχναμε γιατί στεκόταν όρθιος και διάβαζε έναν χάρτη” λέει ο διασώστης Τιμ Μπάρκερ.

“Επειδή δεν πιστέψαμε ότι ήταν αυτός ξανακάναμε τη διαδρομή μας από το βουνό και είδαμε ότι πίσω του βρισκόταν το σακίδιό του και άλλα αντικείμενα δικά του. Πρέπει να τα έχασε ενώ έπεφτε”. Ο διασώστης λέει ωστόσο ότι όταν τον βρήκαν ωστόσο βρισκόταν σε τρομερό σοκ.

Ο γιατρός που τον είδε λέει ότι είχε κάποιες αμυχές και πρηξίματα και έναν μικρό τραυματισμό στο στηθος. Κατά τα άλλα ήταν “περδίκι”...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου