Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Λεονάρντο Ντα… Μίτσελ!


Λεονάρντο Ντα… Μίτσελ!
Τον Λεωνίδα της Σπάρτης ζήτησε χαριτολογώντας για μεταγραφή ο Χιμένεθ, αλλά ο… Λεονάρντο της (πρώην) Λιβαδειάς έκλεψε την παράσταση στα Πηγάδια.

Ο -προτεινόμενος… παντού- Βραζιλιάνος «έκοβε» (ένα γκολ και μια ασίστ για τον Λυμπερόπουλο), ο πρωτοεμφανιζόμενος Μίτσελ «έραβε» (εξαιρετική απόδοση στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε) και η ΑΕΚ έκανε απροσδόκητο περίπατο (2-0) στην Ξάνθη.

Πώς έπαιξε

Το πάχος… ταβλιού που είχε το απουσιολόγιό του και κυρίως η προσεχής ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, οδήγησαν τον Μανόλο Χιμένεθ σε εκπλήξεις -στην ανακοίνωση της ενδεκάδας. Έτσι, εκτός αυτής (πέραν των δεδομένων Δέλλα, Μανωλά, Γεωργέα, Καράμπελα, Μπερνς, Μπλάνκο), έμειναν και οι Σάχα, Σκόκο και Ντιόπ.

Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, το 4-3-3 του Ανδαλουσιανού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νταντόμο, Νασούτι, Γιάχιτς και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μίτσελ- Γκέντσογλου-Καφές (με τον τελευταίο να έχει και οργανωτικά καθήκοντα) και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Έντερ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Εγώ «Λέο» να μείνω!

Αν ζητούσε κάποιος από τον… Λεονάρντο να γράψει το «σενάριο» του πρώτου μέρους, δύσκολα θα το έκανε ιδανικότερο. Με το όνομά του να προτείνεται (ως δανεικός) σχεδόν σε όλες τις ομάδες που διαπραγματεύεται μεταγραφικά η ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος «απάντησε» άψογα -όταν το είδε να συμπεριλαμβάνεται, μετά από καιρό, στη βασική ενδεκάδα.

Ένα γκολ (με την ευγενική χορηγία και του Βάλλα), μία ασίστ (που η άψογη κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μετέτρεψε κυρίως σε τέτοια) και ο «Λεό» γινόταν ο κυριότερος λόγος που η ΑΕΚ έκανε βόλτα στην Ξάνθη. Οι υπόλοιποι λόγοι ήταν… ευδιάκριτοι στα πρόσωπα των «φρέσκων» Καφέ-Γκέντσογλου και στα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία (εξαιρετικές τοποθετήσεις, σίγουρες πάσες) του Μίτσελ.

Και τη… νίκη ολόκληρη και τον πάγκο γεμάτο!

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, δύο πράγματα γινόταν όλο και πιο φανερά: Η κούραση του (ανέτοιμου ακόμα για ενενηντάλεπτο) Μίτσελ, αλλά και η διάθεση της Ξάνθης να αντιδράσει από το… κώμα του πρώτου μέρους. Δυστυχώς, όμως, για εκείνη, ο Πόι (σε δύο ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 56’-61’), δεν έκανε επιτυχώς το… ηλεκτροσόκ.

Παρόλο, λοιπόν, που το ίδιο αναποτελεσματικές αποδείχθηκαν και οι προσπάθειες των Λεονάρντο και Έντερ να της δώσουν τη «χαριστική βολή» (ο δεύτερος, μάλιστα, αφότου είχε διασχίσει… ένα στρέμμα ολομόναχος), η λήξη βρήκε την ΑΕΚ να έχει «τρυγήσει» όλους τους στόχους από το σημερινό ματς: Και τρίποντο, και… rotation και ψυχολογία ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου