Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ιατρικό θαύμα στο Μεσολόγγι κάλυψε το CNN

Η μόλις ενός έτους Κασσιανή κατάφερε να γεννηθεί υγιέστατη, παρά το γεγονός πως τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της έπασχαν από γονιδιακή ασθένεια που προερχόταν από τους γονείς.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας από το Μεσολόγγι είχαν την ατυχία να γεννηθούν με μια σπάνια ασθένεια που λέγεται "Συγγενής Αμαύρωση του Λεμπέρ".

Όταν γεννήθηκε το πρώτο παιδί, παρουσίασε στους δύο πρώτους μήνες ένα τρεμόπαιγμα στην κόρη του ματιού του. Έτσι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν βλέπει. Λίγο αργότερα παρουσίασε και ένα είδος αυτισμού. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πώς και γιατί έπαθε κάτι τέτοιο.

Κι ενώ όλοι είχαν πιστέψει πως πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, το δεύτερο παιδί που ήρθε δύο χρόνια αργότερα στην οικογένεια, παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα.

Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βγάλουν διάγνωση. Έτσι απευθύνθηκαν στο εξωτερικό όπου για 18 χρόνια ρώτησαν εξειδικευμένους επιστήμονες στα γονιαδιακά. Πήγαν Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει μιαν απάντηση.

Τελικά, την απάντηση που ζητούσαν τη βρήκαν στην Ολλανδία, όπου βρέθηκε ότι και οι δύο γονείς είναι φορείς ενός γονιδίου που ευθύνεται για το συγκεκριμένο νόσημα.

Ξέροντας την απάντηση, το ζευγάρι αποφάσισε να το τολμήσει και να κάνει και τρίτο παιδί.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση που ακολούθησε οι γιατροί κατάφεραν να κάνουν μεταφορά των εμβρύων και να επιλέξουν τα υγιή έμβρυα, που ήταν απαλλαγμένα από το νόσημα.

Έτσι γεννήθηκε η υγιέστατη Κασσιανή το Φεβρουάριο του 2010!

Το θέμα ανακίνησε μάλιστα και τπ CNN καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαφή να γίνει εξωσωματικ στο στάδιο του προ-εμβρύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου