Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Ορφέας και Ευρυδίκη»


Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλμα, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 η παιδική παράσταση «ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ», βασισμένη στον γνωστό μύθο, σε διασκευή της Μαρίας Αλβανού και σε σκηνοθεσία Παντελή Καραγιάννη.

Ο Ορφέας διδάχτηκε από τον Απόλλωνα τη λύρα, όπου μ' αυτήν μπορούσε να μαγεύει τα πάντα με τους μαγικούς ρυθμούς που έπαιζε. Η Ευρυδίκη, η αγαπημένη σύζυγος του Ορφέα, μια μέρα τσιμπήθηκε από ένα φίδι που ήταν κρυμμένο στα χόρτα.

Το τσίμπημα ήταν θανατηφόρο. Ο Ορφέας μη μπορώντας να απαλύνει τον πόνο του αποφάσισε να κατέβει στον κάτω κόσμο να την αναζητήσει. Με τη μουσική του απάλυνε την καρδιά του Άδη, ο οποίος δέχτηκε να του την επιστρέψει με έναν όρο : να μη γυρίσει να την κοιτάξει μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια της γης. Ο Ορφέας δεν κρατήθηκε όμως, και λίγο πριν φτάσουν στη γη του φωτός γυρίζει γρήγορα να δει αν τον ακολουθούσε και τότε αυτή χάθηκε για πάντα από τα μάτια του.

Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης ζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία ταλαντούχων ηθοποιών και οδηγεί τους μικρούς θεατές σε μία περιπέτεια που φτάνει ως την άκρη του κόσμου. Θεοί και ήρωες αναμετριούνται σε ένα πρωτοποριακό θέαμα που φέρνει τη σύγχρονη τεχνολογία στην αρχαία μυθολογία, δημιουργώντας αξέχαστες συγκινήσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Διασκευή : Μαρία Αλβανού Σκηνοθεσία : Παντελής Καραγιάννης Σκηνικά : Νίκος Καλαϊτζίδης Παραγωγή Video : Γιάννης Αγγελάκης Κοστούμια : Σοφία Σκουλίδη Μουσική : Γιώργος Χούχος Χορογραφίες : Τατιάνα Μύρκου Τραγούδι : Κατερίνα Γιαμαλή

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βερβερής Πέτρος, Γουντικιάν Ασαντούρ, Μυλωνά Ιωάννα, Πλιάκης Γιάννης, Ράπτης Τάσος, Σταμάτη Έλενα, Χαραλάμπους Δήμητρα, Χατζάρα Αναστασία

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : Κυριακή στις 11:30 π.μ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Γενική Είσοδος : 12 € Ομαδικό : 7 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά με διάλειμμα

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΜΑ»
Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 –17 τηλέφωνο : 210-5220100 , 210-5220100      Μετρό: Στάση Μεταξουργείο
Παιδική Σκηνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου