Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Χουρμάδες με Ηπατίτιδα Α κυκλοφορούσαν στην αγοράΑνακληθήκαν από την αγορά μετά από εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) χουρμάδες στους οποίους ανιχνεύτηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση χουρμάδων, προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι έχουν διακινηθεί από την ολλανδική επιχείρηση «King Nuts en Raaphorst», μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση «Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.» (Σχηματάρι Βοιωτίας).

Η εταιρεία «Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.», προχώρησε σε ανασυσκευασία του προϊόντος σε συσκευασίες των 230 g, με εμπορική επωνυμία «ΑΒ Χουρμάδες απύρηνοι, προέλευσης Αλγερίας, συσκευάζεται από την Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.», με αριθμούς παρτίδας 16-20518-046-047-11 και 9-20518-031-031-11 και με την ίδια ημερομηνία λήξης 29.02.2012.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των δύο συγκεκριμένων παρτίδων από την συγκεκριμένη επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που πιθανώς να έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου