Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κανέλλη: «Αχαριστία η κατάρα του Παναθηναϊκού»Κανέλλη: «Αχαριστία η κατάρα του Παναθηναϊκού»

Τι λένε 4 επώνυμοι για την ομάδα τους

Τους λόγους για τους οποίους έχουν βρεθεί στο σημερινό σημείο τα διοικητικά του Παναθηναϊκού εξήγησαν τέσσερις επώνυμοι φίλοι των «πρασίνων». Πάνος Δάβαρης, Λιάνα Κανέλλη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Αριστείδης Καμάρας δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο αγωνιστικό κομμάτι της αγαπημένης τους ομάδας.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Τα Νέα»:


ΠΑΝΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ- ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ):
«Τα δυόμισι χρόνια που βρίσκομαι στην ΠΑΕ ως μέτοχος, κατάλαβα πως δεν υπάρχει η εμπειρία στο πώς πραγματικά στήνονται οι µεγάλες οµάδες. Το concept! Μολονότι ο Πατέρας ασχολήθηκε σε τροµακτικά επίπεδα και πολλές ώρες µε τον Παναθηναϊκό όσο ήταν πρόεδρος και παρότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του άφησε έναν οργανωμένο σύλλογο, πήγαινε σε πολλούς τοµείς ψάχνοντας. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν οι ειδικοί. Πάρτε για παράδειγµα µια σηµαντική θέση, του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο Αντωνίου δεν είχε τις εµπειρίες και µάθαινε πάνω µας. Διάβασα ότι ο Φρέιτας που αποχώρησε είπε «δεν είχα δουλειά να κάνω»! Ο Παναθηναϊκός έχει 30-40ποδοσφαιριστές, δεν µπορούσε να φέρει προσφορές; Αυτό λοιπόν που πιστεύω ότι µας κάνει κακό όχι µόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλους συλλόγους, είναι η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ που υπάρχει στην Ελλάδα. ?είτε πόσο ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν οι οµάδες στο εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός έχει δαπανήσει τόσα εκατοµµύρια, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, κι όµως ο κόσµος φεύγει στενοχωρηµένος, ακόµη κι αν παίζει µε τον Πανσερραϊκό! Ευχάριστη παρένθεση, η τελευταία εµφάνιση µε την ΑΕΚ. ?εν υπάρχουν τα σωστά πρόσωπα σε σηµαντικούς τοµείς. ?εν έχει σηµασία ότι οι µέτοχοι µπορεί να τσακωθούν. Θεωρώ ότι το Τσάµπιονς Λιγκ είναι ο καθρέφτης των οµάδων. ?υστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί η πουστιά. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος καιδεν θα έχει πρόβληµα την επόµενη µέρα».

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ):
«Έχω την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κατατρέχεται από την ίδια κατάρα εδώ και πολλά χρόνια. Εχει ένα όνοµα αυτή η κατάρα: αχαριστία! ?εν θα βρεις εύκολα φιλάθλους να σφυρίζουν και να γιουχάρουν την ώρα που ο Εκι χτυπάει πέναλτι. Eτσι, δεν θα βρεις και φιλάθλους να βρίζουν νεκρούς συγγενείς των Βαρδινογιανναίων που, σε συνθήκες ούτως ή άλλως ανωνύµων εταιρειών, δεν µας άφηναν στις κερκίδες µε το αίσθηµα ότι χρωστάµε, είτε στην Πολιτεία και της... Μιχαλούς και ότι όπου να ‘ναι το άρθρο 99 θα µας κάνει ρόµπες. ?εν µπορείς να τα βγάλεις πέρα µε κερκίδα που ξεχνάει περισσότερα απ’ όσα θυµάται. Και έχει και τη µανία να θυµάται τα κακά περισσότερο από τα καλά. Φτου κατάρα! Η Παναθηναϊκοφροσύνη έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Κι αυτό είναι συμβόλαιο µε τον διάολο. Την πούλησαν κατά καιρούς παίκτες που έφυγαν φτύνοντας. Το να το κάνουν και µεγαλόσχηµοι, νοµίζω ότι δεν το σηκώνει πια ο κόσµος σε εποχές ούτως ή άλλως ευτελισµένες.

Από τον Παναθηναϊκό λείπουν η αυτοπεποίθηση και το όραµα. Τείνουµε να χάσουµε µαζί µε τον Σισέ και εκείνο το αίσθηµα του winner. Με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και το όραµα Αµπράµοβιτς δεν στήνονται οµάδες στην ελληνική πραγµατικότητα και το ειδικό βάρος των πραγµατικών Παναθηναϊκών δεν κρίθηκε πολύ στη ζυγαριά. Στην µπάλα, όπως και σε όλα τα συλλογικά πράγµατα, δεν µετράνε οι προθέσεις, αλλά τα αποτελέσµατα. Σκέψου πόσο γελοίο είναι οι ίδιες φυλλάδες που έβριζαν τον Βύντρα, σήµερα να τον αποθεώνουν. Αυτό το ίδιο έµψυχο δυναµικό του Παναθηναϊκού σήµερα, θα µπορούσε να είναι 7 βαθµούς µπροστά στο πρωτάθληµα, αν δεν σιγόκαιγαν επικοινωνιακά και άλλα συµφέροντα. Οσο για τις διαιτησίες, σιχάθηκα. Εχω την άποψη ότι αν ρίχνεις µια 4άρα δεν σε νοιάζει η γκαβοµάρα του επόπτη. Σε αυτούς παίζεται το παιχνίδι. Εµένα µου λείπει ο Παναθηναϊκός που στην Αλεξάνδρας γύρισε δύο αυτογκόλ και έκανε το 3-2. Πάσχει στο επίπεδο του τεχνικού διευθυντή. Τάχιστα θέλουµε έναν ικανό να βάλει θεµέλια και όχι κεραµίδια πριν από αυτά. Εκεί θα έριχνα όλα τα λεφτά.

Σε εποχές γενικευμένης ύβρεως πάντως, ο Παναθηναϊκός ακόµη και ως έχει σήµερα, οφείλει να κόψει τα ποδάρια στις προκλήσεις, τις αµετροεπείς δηλώσεις και τις µαγκιές για ένα ελληναριό και όχι µια ελληνικότητα που κανείς µας δεν θέλει. Το Τριφύλλι θέλει και οπαδική έντυπη έκφραση πέραν πάσης ιδιοτέλειας».

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ): «Συνεχίζω να πηγαίνω στο γήπεδο να βλέπω τη µεγάλη µου αγάπη τον Παναθηναϊκό, η οµάδα όµως είναι τραγική. Εξαιρώ το µατς µε την ΑΕΚ. Τα πράγµατα έχουν γίνει µπάχαλο. Είχες έναν άνθρωπο (Βαρδινογιάννης) που έβαζε τα χρήµατά του επί χρόνια και δεν κατάφερνε κάτι γιατί είχε πέσει σε σπείρα που τον καταλήστευε. Αυτό που έγινε µε τον Ολυµπιακό είναι δικτατορία. Θέλω να δω τώρα ποιος θα τα βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Το µεγάλο σφάλµα του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ότι δεν µιλούσε. Ηταν ένας νωθρός, ευγενής άνθρωπος.

Τα πράγµατα σε τέτοια µεγάλα σωµατεία δεν είναι εύκολα. Κάθε χρόνο τα έξοδα είναι περίπου 50 εκατοµµύρια ευρώ. Και πάµε στην οµάδα: Ο Φερέιρα σε δύο µήνες διέλυσε τα πάντα. Αυτά τα λίγα που έχτιζε ο Νιόπλιας. Είδαµε µέχρι να βάζει τον Δηµούτσο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και µετά τον εξαφάνισε, αφού δεν του έκανε. Μεγάλες επιπολαιότητες που τις πλήρωσε η οµάδα. Ας µάθαινε πρώτα και µετά ας καθόταν στον πάγκο. Ας κρατούσαν εν τέλει τον Γκµοχ µέχρι το καλοκαίρι και µε τα λεφτά που έδωσαν στον Φερέιρα να έκαναν δύο διορθωτικές µεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς κινείται άσχηµα και σε δηµόσιες σχέσεις παντού. Με το κανάλι NOVA, που έχει πάρει τα µατς του Παναθηναϊκού, την οµάδα κριτικάρουν ο Πανούτσος και ο Καρπετόπουλος που είναι Ολυµπιακοί. Ανύπαρκτος λοιπόν ο Παναθηναϊκός επικοινωνιακά. ?εν τα βάφω όµως µαύρα και πιστεύω ότι υπάρχει αχτίδα φωτός στον Παναθηναϊκό. Θα περιµένουµε να τη δούµε».

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ):
«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είµαστε πολύ προβληµατισµένοι, όµως δεν νοµίζω ότι θα είναι µακρά η περίοδος της κρίσης. Διοικητική κρίση λες όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι να αναλάβουντα ηνία. Είµαι αισιόδοξος ότι ηλύση θα βρεθεί καισύντοµα. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟ. Χρειάζεται ηρεµία, νηφαλιότητα για να αντιµετωπιστεί η κατάσταση. Οι αντιµαχίες καιοι αντιθέσεις δεν οδηγούσε λύσεις. Θα συσπειρωθούν οι οικονοµικοί παράγοντες. Θα πρυτανεύσει το συµφέρον του Παναθηναϊκού. Μέχρι τώρα ίσως θεωρούσαν ότι υπήρχαν τα περιθώρια. Να καθήσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν από την αρχή –µε ανοιχτά χαρτιά όµως. Πρέπει να σταµατήσουν οι δηλώσεις. Είναι σοβαρή η παρουσία του κ. Πολέµη που είναι κοινής αποδοχής.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, η τελευταία πολύ καλή απόδοσή τους κόντρα στην ΑΕΚ στο Κύπελλο εκθέτει τους ποδοσφαιριστές. Είναι µεγάλης αξίας. Υπάρχει χάσµα όµως σε αυτό που µπορούν και δίνουν. Από την άλλη όµως όλοι οι οργανισµοί, σύλλογοι, έχουν ανάγκη από σταθερή, ασφαλή διοίκησηνα νιώθουν ζεστασιά, αµεσότητα επαφής. Με όσα έχουν διαδραµατιστεί δεν ήταν εξασφαλισµένη η σταθερότητα αυτή για τους παίκτες. Από την άλλη αυτό δεν δικαιολογεί τις εµφανίσεις τους. Υπάρχει ζήτηµα για τον προπονητή Φερέιρα, όµως είναι νωρίς να κριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου