Λύθηκε το μυστήριο με το άγαλμα που είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι σε σπίτι εμπόρου ναρκωτικών.Η σύλληψη του 45χρονου εμπόρου, είχε γίνει στις 29 του  περασμένου Ιούλη. Τότε οι αστυνομικοί σε αιφνιδιαστική έφοδο στο σπίτι  του, βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών και λίγα μέτρα πιο κάτω, μια  χασισοφυτεία που καλλιεργούσε και εκμεταλλευόταν ο ίδιος.Στο [...]
Λύθηκε το μυστήριο με το άγαλμα που είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι σε σπίτι εμπόρου ναρκωτικών.
Η σύλληψη του 45χρονου εμπόρου, είχε γίνει στις 29 του περασμένου Ιούλη. Τότε οι αστυνομικοί σε αιφνιδιαστική έφοδο στο σπίτι του, βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών και λίγα μέτρα πιο κάτω, μια χασισοφυτεία που καλλιεργούσε και εκμεταλλευόταν ο ίδιος.
Στο σπίτι του 45χρονου, είχε βρεθεί και ένα άγαλμα κρυμμένο σε ένα παλιό ψυγείο. Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την αξία του. Μετά από 6 μήνες οι αρμόδιες αρχές κατέληξαν ότι το άγαλμα είναι ένας πραγματικός θησαυρός με αξία πάνω από τις 350.000€!

Πρόκειται για την κεφαλή ενός αγάλματος Κούρου από ασβεστόλιθο, εξαιρετικής ποιότητας ακόμη και στην κατάσταση που βρίσκεται! Έχει ύψος 0,24 εκατοστά και πλάτος στο ύψος κροτάφων 0,14 εκατοστά. Οι αρχαιολόγοι που το εκτίμησαν το χρονολογούν στα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ., δηλαδή την αρχαϊκή εποχή που ξεκινάει από το 750 π.Χ μέχρι το 500 π.Χ, όταν άρχισαν να κατασκευάζονται ο Κούρος και η Κόρη.
Ο 45χρονος έμπορος είπε στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν, ότι το είχε κληρονομήσει από τον παππού του, ο οποίος το είχε βρει σκάβοντας στο χωράφι του.