Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

“Λουκέτο” σε 60 σχολεία σην Αθήνα ετοιμάζει το υπουργείο



Σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων στην Αθήνα ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου του Σαββάτου.

Οι συγχωνεύσεις θα δρομολογηθούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο “στόχαστρο” βρίσκονται σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές. Στην Αθήνα σχεδιάζεται η κατάργηση 60 σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επί συνόλου περίπου 500 γυμνασίων και λυκείων.


Η ΟΛΜΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της κατείγγειλε ότι η διαδικασία των συγχωνεύσεων γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς να ληφθεί η γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Το σωματείο τονίζει ότι “σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων”.

“Η συγχώνευση σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους. Η καθημερινή αυτή ταλαιπωρία των μαθητών σαφέστατα θα επηρεάσει και τη σχολική τους επίδοση” αναφέρουν οι καθηγητές και τονίζουν ότι “σε τεράστια σχολικά συγκροτήματα που θα αποτελούνται από πολυπληθή τμήματα δεν θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν αποτελεσματικά το έργο τους”.

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι “οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια, υπηρετώντας το μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα”.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου