Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ζωντάνεψαν καμένο δέρμα σε 9χρονη

Πίσω στην φυσιολογική της ζωή επέστρεψε τη Δευτέρα η 9χρονη Sidra Afzal, η οποία πέρασε τέσσερα χρόνια μακριά από τις σχολικές αίθουσες και τους συμμαθητές της, όταν ατύχημα με καυτό λάδι, της άφησε αποκρουστικές ουλές και το μισό της κεφάλι..
χωρίς μαλλιά. Για την 9χρονη από την Ουαλία, όπως είχαν πει αρχικά οι γιατροί, δεν υπήρχε καμία ελπίδα τα μαλλιά της να φυτρώσουν και πάλι στο σημείο του εγκαύματος. Όμως, γιατροί από το νοσοκομείο Morriston στην Αγγλία, κατάφεραν με μια επαναστατική μέθοδο να καλύψουν και πάλι το άδειο κρανίο της μικρής.
Οι γιατροί εμφύτευσαν ένα άδειο μπαλόνι σε υγιές σημείο του κρανίου της Sidra. Στη συνέχεια το γέμισαν με ένα ειδικό ζελέ με σκοπό να επεκτείνουν το δέρμα και τους θύλακες της τρίχας γύρω από αυτό. Το μόσχευμα μεγάλωσε τόσο, που έφτασε σχεδόν το μέγεθος του κεφαλιού της Sidra, και περιείχε περίπου ένα λίτρο υγρό.
Το μπαλόνι, έπειτα, αφαιρέθηκε από το κρανίο της 9χρονης και το νέο δέρμα τοποθετήθηκε με μεγάλη προσοχή στο σημείο που μέχρι πρότινος υπήρχε η ουλή. Έξι εβδομάδες αργότερα, τα ράμματα έφυγαν και οι γιατροί ήταν πλέον σε θέση να επιτρέψουν στην Sidra να γυρίσει και πάλι στο σχολείο της.
«Έκλαψα πολύ όταν μου είπαν ότι έχασα για πάντα τα μαλλιά μου» είπε η μικρή που το μόνο που ήθελε είναι να δείχνει όπως και οι υπόλοιποι φίλοι της. «Τώρα έχω και πάλι τα μαλλιά μου και τα βουρτσίζω και παίζω μαζί τους όλη μέρα» λέει η κατενθουσιασμένη πλέον Sidra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου