Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ποιες περιοχές θα καλύπτει ο φράχτης στον 'Εβρο ...


Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς καν την βοήθεια των δουλεμπόρων.Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το φυσικό σύνορο του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex στην οποία συμμετέχουν έλληνες και... ευρωπαίοι αστυνομικοί.Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Frontex. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%.

Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.Θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.Από τον Εβρο καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας 200- 250 λαθρομετανάστες. Βάσει στοιχείων των διωκτικών αρχών ο Εβρος αποτελεί πλέον τη «δημοφιλέστερη» είσοδο στη χώρα μας.


Ωστόσο η κατασκευή ενός ατσαλένιου φράχτη, σε συνδυασµό µε θερµικές κάµερες και κλειστό κύκλωµα παρακολούθησης, θα αποθαρρύνει ακόµη περισσότερο τους διακινητές. «Θα αναγκάσει επίσης την Τουρκία να παραδεχθεί πως οι χιλιάδες λαθροµετανάστες που καταλήγουν στην Ελλάδα µέσω των συνόρων έχουν φύγει από τα δικά της εδάφη µε ευθύνη των δικών της διωκτικών αρχών».Πράσινη κάρτα σε όλους; Κάποιοι από εκείνους που αντιδρούν στην δημιουργία του φράχτη προσπαθούν να προτείνουν λύση. Μάλιστα λένε οτι αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να δώσει πράσινη κάρτα και πολιτικό άσυλο σε όλους τους λαθρομετανάστες τότε θα έφερνε την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Κι αυτό όπως λένε γιατί όλοι εκείνοι που κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα αναζητώντας καλύτερη ζωή δεν την αναζητούν απαραίτητα στην Ελλάδα. Με την πράσινη κάρτα και το πολιτικό άσυλο θα μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.


Το ερώτημα όμως είναι το θέλει αυτό η Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου